Palokuntanuorten tapahtumat

Kilpailut

Kilpailujen tarkoitus palokuntanuorisotyössä on innostaa, kannustaa ja motivoida nuoria. Kilpailuihin harjoittelemalla ja osallistumalla osaston yhteishenkeä voidaan tiivistää ja saada viikkoharjoitusrutiiniin jotain uutta ja haastavaa. Kilpailuihin harjoittelussa tärkeää on juuri nuorten motivoiminen ja vastuuttaminen.

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn suomenmestaruuskilpailu on ns. pimeä kalustokilpailu eli kilpailutehtävää ei kerrota etukäteen. Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailuun voivat osallistua kaikki osastot riippumatta aiemmasta menestyksestä. Kilpailu järjestetään kerran vuodessa ja kilpailun voittaja saa vuodeksi Veikon Maljan, jonka on lahjoittanut Veikko Nummela. 

Tietokilpailu on joukkuekilpailu, jota varten käydään karsintakilpailut pelastusliitoissa. Karsintakilpailujen parhaat kilpailevat valtakunnallisessa tietokilpailussa. 

Kansainvälinen CTIF:n nuorisokomissio järjestää joka toinen vuosi kansainväliset palokuntanuorten "maailmanmestaruuskilpailut". Niiden lisäksi nuorille järjestetään kansalliset kilpailut vuosittain (ellei kansainvälisten kilpailujen vuoksi päätetä pitää välivuotta). Kansallisissa CTIF-kilpailuissa kilpaillaan paitsi mestaruudesta, myös paikasta kansainvälisiin CTIF-nuorisokilpailuihin. Lisätietoja saa Suomen CTIF:n sivustolta www.ctif.fi

Opintopäivät

Palokuntanuorten ohjaajille järjestetään vuosittain kahdet opintopäivät. Opintopäivillä kokoontuu myös pelastusliittojen nuorisotyön edustajafoorumi. Foorumin tarkoituksena on tarjota aikaa keskustelulle ja päätöksenteolle sekä luoda mahdollisuus vaikuttaa ja tuoda asioita esille. Opintopäivät ovat avoimet kaikille palokuntanuorten ohjaajille. Opintopäivät antavat tietoa ja oppia ajankohtaisista trendeistä nuorisotyössä.
 

Valtakunnalliset palokuntanuorten leirit

Valtakunnallisia palokuntanuorten leirejä järjestetään joka neljäs vuosi. Tällöin kaikkien pelastusliittojen alueellisten leirien leiriläiset kerääntyvät yhdessä viettämään viikon mittaista koulutus- ja vapaa-ajanleiriä.