Tapahtumat

Palokuntalaiset

Sopimuspalokuntien Tunti turvaa -verkkoluennot

27.10.2021-24.11.2021

Teams

Suomen Palopäällystöliiton (SPPL) vapaaehtoispalokuntatoiminta-jaosto järjestää maksuttomat ja kaikille avoimet Sopimuspalokuntien Tunti turvaa -verkkoluennot kolmena keskiviikkona loka-marraskuussa. Asiantuntija-alustusten jälkeen on varattu aikaa keskustelulle. Kunkin tilaisuuden kesto on noin tunti.

Koulutukset järjestetään Microsoft Teams -verkkoluentoina, eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista.

Tulevat aiheet ja osallistumislinkit alla:

27.10. klo 18.00 - 19.00 MentalFireFit
MentalFireFit-hanke on jatkoa vuosina 2018–2019 toteutetulle Henkinen työsuojelu pelastustoimessa -hankkeelle. Kaksivuotisen (2020–2021) MentalFireFit-hankkeen tavoitteena on edistää henkisen työsuojelun merkityksen huomioimista ja jatkuvuuden turvaamista pelastustoimessa. MentalFireFit-hankkeelle on myönnetty jatkorahoitus sopimuspalokuntien henkisen työsuojelun parantamiseksi. Aiheesta on alustamassa hankkeiden projektipäällikkö Saku Sutelainen.

10.11. klo 18.00 - 19.00 Keikkakeskustelu
Keikkakeskustelu on yksinkertainen ja nopea menetelmä toiminnan kehittämiseen. Menetelmää käytetään kokonaiskuvan luomiseen, uuden kehittämiseen sekä onnistumisista ja epäonnistustumista oppimiseen. Lähtökohtana keskustelussa on se, että jokainen on tehnyt tehtävällä parhaansa. Keskustelu käydään rehellisesti ja toisia kunnioittaen. Aiheesta on alustamassa liiton kehittämispäällikkö Antti Kinnunen.

24.11. klo 18.00 - 19.00 Litiumioniakkupalot sopimuspalokuntien näkökulmasta
Monia sopimuspalokuntalaisia mietityttää turvallinen toiminta pelastustoimintatehtävällä, jossa osallisena on sähkö- tai hybridiauto. Aiheesta on liikkeellä paljonkin erilaisia uskomuksia ja tietoja, mutta yksinkertaistetusti aika vähän. Aiheesta on alustamassa Helsingin pelastuslaitoksen palomestari Joonatan Suosalo, joka on tehnyt aiheesta oman opinnäytetyönsä.

Osallistumislinkit löydät SPPL:n nettisivuilta.