Usein kysytyt kysymykset COVID-19

Keräämme tälle sivulle palokuntatoimintaan liittyviä linkkejä ja tietoa koronaepidemiaan liittyen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Tietoa, toimintaohjeita ja materiaaleja koronaviruksesta ja siihen varautumisesta

Aktuellt om coronaviruset COVID-19

Coronavirus COVID-19 – Latest Updates

Valtioneuvosto

Usein kysytyt kysymykset

Ministeriöt tuottavat omilta hallinnonaloiltaan kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksesta.

Valtioneuvosto: Yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstö:

Valtioneuvosto linjasi koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi 16.3.2020 kohdassa 2 seuraavasti:

”Koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.”

Yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla toimiva henkilöstö on määritelty hallinnonaloittain seuraavasti. Kunkin toiminnon osalta vain toiminnan kannalta välttämättömän henkilöstön lapsille tulisi varmistaa periaatepäätöksessä mainittu opetus. Ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen oleskelu kotona, menettelevät niin.

Pelastustoimi: aluehallintovirastojen pelastustoimen ja varautumisen vastuualueiden henkilöstö, pelastuslaitosten henkilöstö (ml. ensihoito- ja ensivastetehtäviä hoitava henkilöstö), sopimuspalokuntien hälytysosastojen henkilöstö (ml. ensivastetehtäviä hoitava henkilöstö)

Aluehallintovirasto

Aluehallintovirasto: Usein kysytyt kysymykset COVID-19

Turvallisuuskomitea

Turvallisuuskomitean tiedotteet