Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 1/2023
Vuoden palomies Matti Honkanen

Vuoden Palomies on pelastusalan johtamismenetelmien kehittäjä

Vuoden Palomies 2022 on Pelastusopiston yliopettaja Matti Honkanen. Honkanen on monen johtamismenetelmiä kehittäneen hankkeen ja työryhmän alullepanija ja yhteistyön rakentaja. Myös valtakunnalliset suuronnettomuusharjoitukset ovat hänen kehitystyönsä tulosta. Pelastusalalla hän on toiminut jo neljäkymmentä vuotta.

Lue lisää Vuoden Palomieheksi valitusta Matti Honkasesta
Kaksi hymyilevää palokuntanuorta varusteiden edessä

Palokuntanuorisotoiminnan kyselyn tulokset julki

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö selvitti syksyllä palokuntanuorisotoiminnan nykytilaa valtakunnallisilla kyselyillä palokuntanuorille sekä heidän kouluttajilleen ja ohjaajilleen. Kyselyihin saatiin yhteensä 900 vastausta. Kyselytulosten esittelywebinaarin tallenne löytyy uutisen ohesta.

Lue lisää kyselytuloksista ja katso tallenne
Haussa Vuoden 2022 palokuntanuoriso-osasto. Jätä hakemus viimeistään 26.2.!

Haussa Vuoden 2022 palokuntanuoriso-osasto

Onko palokuntanuoriso-osastonne toiminut viime vuoden aikana aktiivisesti, osallistunut leireille ja kilpailuihin tai hyödyntänyt SPEKin Kipinä-työkalua toiminnan kehittämisessä?Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö etsii nyt Vuoden 2022 palokuntanuoriso-osastoa. Ilmoita palokuntanuoriso-osastosi mukaan viimeistään 26.2.2023.

Lue lisää haun kriteereistä ja ilmoita osastosi mukaan
Uudistunut HAKA 2.0

Päivitetyssä HAKAssa uusia ominaisuuksia suorituskyvyn analysointiin ja kehittämiseen

HAKA 2.0 tarjoaa palokunnille ja palokuntalaisille uusia ominaisuuksia, jotka palvelevat palokuntien ja yksittäisten palokuntalaisten osaamisen tunnistamista ja tunnustamista sekä altistumisten seurantaa. Uudet ominaisuudet tukevat pelastustoimintaan osallistuvan henkilöstön suorituskyvyn analysointia ja kehittämistä.

Lue lisää päivitetyn HAKAn uusista ominaisuuksista
Viestintäkoordinaattori Outi Spolander

SPEKin palokuntapalveluiden uusi viestintäkoordinaattori esittäytyy

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön palokuntapalveluiden tiimissä aloitti tammikuun alussa viestintäkoordinaattori Outi Spolander. Outi tulee vastamaan palokuntapalveluiden viestinnästä vuoden 2023 loppuun.

Tutustu tarkemmin Outiin

Ehdota vuoden 2022 palokuntanuorisotyöntekijää

Tulevat tapahtumat

25

tammi

2023

Virtaa ja vinkkejä nuorisotoimintaan -webinaarisarja: Yhteistyö muiden tahojen kanssa & rahoitus
25.1.2023 klo 18-20, verkossa

Webinaarisarjan kolmannessa osassa aiheena on yhteistyö muiden tahojen kanssa. Lisäksi keskustellaan palokuntanuorisotoiminnan rahoittamismahdollisuuksista. Tervetuloa linjolle saamaan uusia ideoita ja jakamaan hyviä käytäntöjä!
Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 19.1.

27

tammi

2023

Yhdistyslakimuutokset pähkinänkuoressa
27.1.2023 klo 10-11, verkossa

Yhdistyslaki on muuttunut heinäkuussa 2022 ja seuraava lakimuutos astuu voimaan vuoden 2023 alussa. Opintokeskus Sivis järjestää perjantaina 27.1. klo 10-11 webinaarin yhdistyslain muutoksista.
Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 23.1.

30

tammi

2023

Virtaa ja vinkkejä nuorisotoimintaan -webinaarisarja: Turvallinen palokuntatoiminta
30.1.2023 klo 18-20, verkossa

Webinaarisarjan viimeisessä osassa aiheena on turvallinen palokuntatoiminta. Webinaarissa tutustutaan SPEKin tuottamiin Turvallinen palokuntatoiminta -materiaaleihin ja pohditaan yhdessä hyviä käytänteitä, joilla luoda palokunnassa kaikille turvallinen ja mukava toimintaympäristö. Tervetuloa linjolle saamaan uusia ideoita ja jakamaan hyviä käytäntöjä!
Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 25.1.

6

helmi

2023

Sopimuspalokuntatoiminnan webinaari
6.2.2023 klo 18, verkossa

Sisäministeriö yhdessä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) palokuntapalveluiden kanssa järjestää webinaarin sopimuspalokuntatoiminnasta maanantaina 6.2.2023 klo 18 alkaen. Tavoitteena on jakaa tietoa ajankohtaisista aiheista palokuntayhdistysten toimintaan ja sopimuspalokuntalaisten tietoisuuden lisäämiseksi. Webinaarin kesto on noin 2 tuntia ja tämä voi olla esim. viikkoharjoituksen aiheena.
Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 5.2.

8

helmi

2023

Uudenmaan Pelastusliiton webinaari Valtiokonttorin korvauksista
8.2.2023 klo 18, verkossa

Uudenmaan Pelastusliitto järjestää keskiviikkona 8.2. kaikille avoimen webinaarin Valtiokonttorin korvauksista sopimuspalokuntalaisille työtapaturmatilanteissa.
Lue lisää ja tule kuulolle

13

kesä

2020

Palokuntanaisten keskustelufoorumi
13.2.2023 klo 17, verkossa

Tervetuloa palokuntanaisten keskustelufoorumiin kertomaan ja kuulemaan kentän kuulumiset. Keskustelufoorumi on tarkoitettu kaikille palokuntanaistoimintaan osallistuville.
Lue lisää ja osallistu

15

helmi

2023

Uudenmaan Pelastusliiton webinaari hallitustyöskentelystä
15.2.2023 klo 18, verkossa

Uudenmaan Pelastusliitto järjestää keskiviikkona 15.2. kaikille avoimen webinaarin sopimuspalokuntien hallitustyöskentelystä.
Lue lisää ja tule kuulolle

16

helmi

2023

Palokuntaveteraanien keskustelufoorumi
16.2.2023 klo 17, verkossa

Tervetuloa palokuntaveteraanien keskustelufoorumiin kertomaan ja kuulemaan kentän kuulumiset. Keskustelufoorumi on tarkoitettu kaikille palokuntaveteraaneille ja pelastusliittojen edustajille sekä palokuntaveteraanityöstä ja muusta palokuntien tukitoiminnasta kiinnostuneille.

Lue lisää ja osallistu