Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 8/2021

Kysely Kalajoen maastopaloon osallistumisesta

Kalajoen suuren maastopalon sammutus- ja huoltotöihin osallistui heinä-elokuun vaihteessa laaja joukko palokuntalaisia ympäri Suomen. Kalajoella mukana olleilta kerätään nyt kokemuksia ja palautetta kyselyllä, jonka ovat laatineet Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Palokuntapalvelut ja Pelastusopiston TKI-palvelut. Kyselyn avulla halutaan selvittää mm. kuormittavuuteen ja altistumiseen liittyviä asioita. Saatujen vastausten avulla pyritään kehittämään maasto- ja metsäpalojen sammutustyötä Suomessa.

Vastaathan kyselyyn torstaihin 30.9. mennessä.

Linkki kyselyyn

Rekrytointimateriaalia palokuntien käyttöön

Olemme luoneet vapaasti käytettäviä mainosmateriaaleja ja työkaluja palokuntien rekrytoinnin tueksi. Tutustu sivuillamme uuteen palokuntalaishaku-työkaluun, jolla voi etsiä omalla alueella asuvia muiden palokuntien jäseniä ja lataa materiaalipankistamme materiaalia sosiaalisen median kanaviin tai ilmoitustauluille tulostettavaksi.

Tutustu rekrysivuihin ja uusiin materiaaleihin tästä

Vielä ehdit ilmoittautua Päivä paloasemalla -tapahtuman järjestäjäksi

Valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa vietetään tänäkin vuonna marraskuun lopussa.
Viikon starttaa jälleen koko perheen yhteinen Päivä Paloasemalla -tapahtuma lauantaina 27.11. Virallisesti ilmoittautuminen tapahtuman järjestäjäksi päättyi 10.9. ja mukaan on ilmoittautunut jo lähes 300 paloasemaa.

Jos paloasemasi ei ole ilmoittautunut mukaan, niin vielä ehtii jälki-ilmoittautua. Toimi pian!

Lue lisää ja ilmoittaudu

Kysely maahanmuuttajataustaisista palokuntalaisista

Suomen Pelastusalojen Keskusjärjestössä on päättymässä Osallistava turvallisuus maahanmuuttajille (OTE-M) -hanke. Tähän liittyen kerätään nyt kolmatta kertaa tietoja maahanmuuttajataustaisista palokuntalaisista sekä vakinaisissa että sopimus- tai vapaaehtoispohjalta toimivissa palokunnissa. Kyselyn vastausten pohjalta tehdään kooste ja laaditaan toimenpidesuosituksia.

Kysely on auki 26.9. saakka.

Linkki kyselyyn

Palokuntalaisten blogi

Voit lukea sivuiltamme palokuntalaisten tarinoita ja blogeja. Otamme vastaan ideoita ja ajatuksia tai valmiita blogitekstejä osoitteeseen palokunta@spek.fi.
Lue palokuntalaisten blogia

Terveinä palokunnassa

Voit tulostaa päivitettyjä pysytään terveinä palokunnassa -materiaaleja palokuntasi seinälle!
Löydät materiaalit täältä

Eldis 22 -leirin leirikutsu julkaistu

Kansainvälinen palokuntanuorten koulutusleiri Eldis 22 järjestetään 3.-9.7.2022 Helsingissä Malmin lentokentällä. Leirikutsu on nyt luettavissa ja tarkemmat ilmoittautumisohjeet julkaistaan syyskuun aikana leirin nettisivuilla.
Lue leirikutsu täältä

Virpa - vuorovaikutteinen opetuspeli paloturvallisuudesta

Turun ammattikorkeakoulu on yhteistyössä pelastusviranomaisten ja kasvatusalan ammattilaisten kanssa tehnyt vuorovaikutteisen mobiilipelin, jonka tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten paloturvallisuuteen liittyviä tietoja ja taitoja.
Tutustu Virpa-peliin

Tulevat tapahtumat

2

loka

2021

Nuorten kansallinen CTIF-kilpailu
2.10.2021

Nuorten kansallinen CTIF-kilpailu järjestetään suunnitellusti la 2.10. Paraisilla. Kilpailu toimii karsintakilpailuna Slovenian Celjessä 17.-24.7.2022 järjestettäviin palokuntakilpailuihin.
Lue lisää

4

loka

2021

Palokuntanaistyön peruskurssin infotilaisuudet
4.10. & 6.10.2021

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö järjestää kaksi samansisältöistä verkkokoulutusta uudistetusta Palokuntanaistyön peruskurssista. Ilmoittaudu mukaan nyt.
Lue lisää

15

loka

2021

V Sopimuspalopäällikköseminaari
15.-17.10.2021

Suomen Palopäällystöliitto järjestää sopimuspalopäällikköseminaarin, jonka tavoitteena on antaa palokuntien johtotehtävissä toimiville eväitä toiminnan strategiseen suunnitteluun, vapaaehtoisten johtamiseen ja auttaa luomaan verkostoja palokuntatoiminnassa mukana olevien välille sekä oppia toimimaan ja vaikuttamaan erilaisissa vuorovaikutustilanteissa ja tilaisuuksissa.
Lue lisää

30

loka

2021

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu ja SM-tietokilpailu / Finlandsmästerskapet i redskapshantering för brandkårsungdomar och FM-kunskapstävlingen
30.10.2021

Hämeen Pelastusliitto ja SPEK kutsuvat kaikki Suomen palokuntien nuoriso-osastot kilpailemaan 29. kerran palokuntanuorten kalustonkäsittelyn Suomen mestaruudesta eli Veikon maljasta sekä osallistumaan SM-tietokilpailuun.

Hämeen Pelastusliitto och Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland inbjuder alla ungdomsavdelningar i Finlands brandkårer att för 29:e gången tävla om finlandsmästerskapet i redskapshantering för brandkårsungdomar eller Veikon Malja och FM-kunskapstävlingen.
Lue lisää

27

marras

2021

Päivä paloasemalla / En dag på brandstationen
27.11.2021

Valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa vietetään tänäkin vuonna marraskuun lopussa. Viikon starttaa jälleen koko perheen yhteinen Päivä Paloasemalla -tapahtuma lauantaina 27.11.

Den nationella Brandsäkerhetsveckan firas igen i slutet av november. Veckan börjar med det superpopulära. En dag på brandstationen -evenemanget på lördagen den 27 november.
Lue lisää