Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 12/2023

Joulutervehdys SPEKin palokuntapalveluiden tiimiltä!

Iso joukko palokuntalaisia ja palokuntatoiminnasta kiinnostuneita on tänä vuonna osallistunut SPEKin tapahtumiin ja teemaviikkoihin, hyödyntänyt työkaluja ja materiaaleja sekä kehittänyt omaa osaamistaan koulutuksissa. Yhteistyön avulla olemme vahvistaneet turvallisuutta ja tehneet palokuntatoimintaa tunnetummaksi.

Kiitämme kaikkia kuluneesta vuodesta ja toivotamme hyvää sekä turvallista joulunaikaa. Toivottavasti näemme myös ensi vuoden tapahtumissa!

Yhteisöllisyyttä ja ratkaisuja haasteisiin – palokuntalaiset kokoontuivat harrastustoiminnan opintopäiville

Palokuntien harrastustoiminnan opintopäivät järjestettiin Hämeenlinnassa lauantaina 25.11.2023. Päivän aikana osallistujat keskustelivat harrastustoiminnan merkityksestä sekä pohtivat yhdessä ratkaisuja nuoriso-, nais- ja veteraanitoiminnan haasteisiin.

Lue lisää uutisesta

Hyvinvointialueiden säästötoimet eivät saa vaurioittaa sisäistä turvallisuutta

Hyvinvointialueiden säästöt tulisi tehdä niin, että ne eivät vaurioita pelastustoimea ja Suomen sisäistä turvallisuutta. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on huolissaan siitä, että hyvinvointialueilla tehdään hallitusohjelman vastaisia säästöjä suomalaisten turvallisuudesta. Kattava paloasemaverkosto ja palokuntien elinvoimaisuus takaavat pelastustoimen palvelut koko maassa.

Lue lisää uutisesta

Vuoden palokuntanuorisotyöntekijä -ehdokasasettelu on jälleen auki

Kenelle antaisit Vuoden palokuntanuorisotyöntekijä -tunnustuksen? Palkinto myönnetään aktiivisesta, esimerkillisestä ja menestyksekkäästä työstä palokuntanuorisotoiminnan hyväksi. Tee ehdotuksesi tunnustuksen saajasta viimeistään 3.3.2024.

Lue lisää ja tee ehdotus 

Haussa Vuoden 2023 palokuntanuoriso-osasto

Onko palokuntanuoriso-osastonne toiminut tämän vuoden aikana aktiivisesti, osallistunut leireille ja kilpailuihin tai hyödyntänyt Kipinä-työkalua toiminnan kehittämisessä? SPEK hakee Vuoden 2023 palokuntanuoriso-osastoa. Palosuojelun edistämissäätiö on myöntänyt 10 000 € avustuksen, joka jaetaan kolmen nuoriso-osaston kesken.

Lue lisää ja jätä hakemus viimeistään 25.2.

Liity Palokuntaan-VeriRyhmään ja anna elintärkeä joululahja

Kuka tahansa voi liittyä Palokuntaan-VeriRyhmään mainitsemalla ryhmän nimen verenluovutuksessa. Voit luovuttaa missä tahansa luovutuspaikassa ympäri Suomen. Jokainen luovutuskäynti kerryttää ryhmälle yhden pisteen. Samalla verenluovutus on lahja, jolla voi auttaa jopa kolmea potilasta. 
Lue lisää ja lähde luovuttajaksi

Uusi vuosi, uudet mahdollisuudet – ota HAKA käyttöön vuoden alusta

Palokuntien turvallisuusosaamisen hallinnointikanta HAKA auttaa toiminnan hallinnoinnissa ja tilastoinnissa. HAKA kannattaa ottaa käyttöön vuoden alusta, jotta ajantasaista tilastotietoa kertyy koko vuodelta.
Lue lisää HAKAn käytöstä

Hae SM-Iineksen 2024 järjestäjäksi

Palokuntanaisten tieto- ja taitokilpailu SM-Iines järjestetään jälleen vuonna 2024. Kilpailujen järjestäjä saa ehdottaa kilpailujen tarkempaa ajankohtaa. Hae järjestäjäksi tammikuun loppuun mennessä!
Jätä hakemus

Sammutustekniikka ja -taktiikka -webinaarisarja alkaa keskiviikkona 24.1

Suomen Palopäällystöliiton webinaarit on suunnattu kaikille sammutus- ja pelastustoimintaan osallistuville. Webinaarit pidetään keskiviikkoisin klo 13–15 ja 18–20.
Katso tarkemmat tiedot

Tulevat tapahtumat

17

tammi

2024

Palosuojelurahaston infotilaisuus sopimuspalokunnille
17.1.2024, Teams

Palosuojelurahaston avustukset haetaan jatkossa Haeavustuksia.fi-palvelun kautta. Palvelua käytetään Suomi.fi-tunnuksilla. Palosuojelurahasto järjestää sopimuspalokunnille infotilaisuuden aiheesta keskiviikkona 17.1. klo 18–19.
Lisätiedot ja osallistumislinkki

19

tammi

2024

Tulimeri-risteily
19.–20.1.2024, Baltic Princess

Tulimeri-risteily on kaikkien palokuntalaisten yhteinen vuoden aloitustapahtuma. Myös SPEKin palokuntapalvelut osallistuu risteilylle – tule vaihtamaan kuulumisia!
Lisätietoa Tulimeri-risteilystä

20

huhti

2024

Hälytysmuonitusseminaari
20.4.2024, Tampere

Kaikille hälytysmuonituksesta kiinnostuneille sopimuspalokuntalaisille suunnattu Hälytysmuonitusseminaari järjestetään ensi vuonna Tampereella. Ilmoittautuminen tulee auki HAKAan alkuvuodesta – pysy siis kuulolla!

18

touko

2024

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu ja SM-tietokilpailu
18.5.2024, Helsinki

Helsingin Pelastusliitto ja SPEK kutsuvat palokuntien nuoriso-osastot kilpailemaan palokuntanuorten kalustonkäsittelyn Suomen mestaruudesta eli Veikon Maljasta sekä SM-tietokilpailuun. Kilpailun tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin, mutta päivämäärä kannattaa laittaa jo kalenteriin!

15

kesä

2024

XXX Yleinen palokuntalaiskokous
15.6.2024, Riihimäki

Yleinen palokuntalaiskokous järjestetään ensi kesänä Riihimäellä. Luvassa paraati, kokous sekä iltaohjelmaa. Laita päivämäärä ylös – tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin!