Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 9/2021

Pelastusalan järjestöjen tahtotila on epäasiallisen käytöksen kitkemisessä

Palo- ja pelastusalan järjestöt tekevät aktiivisesti töitä sen hyväksi, että ala olisi turvallinen kaikille työntekijöille ja vapaaehtoisille. Suomen Sopimuspalokuntien Liitto (SSPL), Suomen Palopäällystöliitto (SPPL), Suomen pelastusalan ammattilaiset (SPAL) ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) tuomitsevat jyrkästi kaikenlaisen epäasiallisen käytöksen, syrjinnän, kiusaamisen ja ahdistelun.

Lue tiedote SPEKin sivuilta

Uutta materiaalia julkaistu epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi palokunnissa

SPEK on koostanut palokuntien ja muiden alan toimijoiden käyttöön materiaaleja, joiden avulla voidaan ehkäistä ja käsitellä epäasiallista kohtelua. Olemme postittaneet materiaalit palokunnille, mutta ne löytyvät myös nettisivuiltamme, missä ne ovat vapaasti kaikkien alan toimijoiden hyödynnettävissä.

Tutustu materiaaleihin nettisivuillamme

Ilmoittautuminen palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailuun ja SM-tietokilpailuun päättyy 16.10.!

Hämeen Pelastusliitto ja SPEK kutsuvat kaikki Suomen palokuntien nuoriso-osastot kilpailemaan 29. kerran palokuntanuorten kalustonkäsittelyn Suomen mestaruudesta eli Veikon maljasta sekä osallistumaan SM-tietokilpailuun.

Kilpailut järjestetään lauantaina 30.10. Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa.

Ilmoittautuminen on auki lauantaihin 16.10. asti.

Lue lisää ja ilmoittaudu!

Palokuntanuorten kansalliset CTIF-kilpailut järjestettiin 2.10.2021 Paraisilla

Karsintakilpailuna toimineissa kansallisissa CTIF-kilpailuissa Suomen edustajiksi Celjen 2022 kansainvälisiin kilpailuihin valikoitui kolme joukkuetta: LUP, Turun VPK ja Nummela-Turku.

Aikuisten osalta käytössä on ilmoitusmenettely. Aikuisten joukkueita, jotka ovat halukkaita osallistumaan Celjen 2022 kansainvälisiin palokuntakilpailuihin, pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse taina.hanhikoski@spek.fi 31.10.2021 mennessä (joukkueen nimi, yhteyshenkilön yhteystiedot ja joukkueen sarja).

Kaikki Celjen kilpailuihin valitut joukkueet ovat kansallisesti tiedossa 30.11.2021 mennessä.

Kuva: Arttu Aaltola

Lue lisää

Turvallisesti palokunnassa -sivut avattu

Olemme avanneet Turvallisesti palokunnassa -nettisivut, joilta löytyy materiaalia ja keinoja kaikille turvallisen ja avoimen palokuntatoiminnan järjestämiseksi ja jokaisen palokuntalaisen turvallisuuden takaamiseksi. 

Tutustu Turvallisesti palokunnassa -sivuihin täällä

Pelastusalan hautakivimerkki tilattavissa SPEKin Turvakaupasta

Hautamuistomerkkiin kiinnitettävä pronssitunnus pelastusalalla toimineen henkilön elämäntyön ja harrastuksen kunnioittamiseksi on tilattavissa SPEKin Turvakaupasta.

Lisätietoja ja tilausohjeet

Palokuntalaisten blogi

Voit lukea sivuiltamme palokuntalaisten tarinoita ja blogeja. Otamme vastaan ideoita ja ajatuksia tai valmiita blogitekstejä osoitteeseen palokunta@spek.fi.
Lue palokuntalaisten blogia

Vuoden sopimuspalokunnan päällikkö -tunnustus

Suomen Palopäällystöliitto etsii Vuoden sopimuspalokunnan päällikkö -tunnustuksen saajaa. Esitys tulee toimittaa Suomen Palopäällystöliiton toimistoon 31.10.2021 mennessä.
Lue lisää ja tee esitys

Eldis 22 -leirin ilmoittautuminen on auki!

Kansainvälinen palokuntanuorten koulutusleiri Eldis 22 järjestetään 3.-9.7.2022 Helsingissä Malmin lentokentällä. Leirikutsu on nyt luettavissa ja ilmoittautuminen on auki 31.3.2022 saakka.
Lisätietoa ilmoittautumisesta täällä

Pelastustiedon uutiskirje

Pelastustiedon verkkosivuille päivittyy jatkuvasti kiinnostavia pelastusalan, ensihoidon ja varautumisen uutisia. Tilaa Pelastustiedon uutiskirje, niin tiedät mistä alalla puhutaan!
Tilaa Pelastustiedon uutiskirje tästä

Tulevat tapahtumat

27

loka

2021

Sopimuspalokuntien Tunti turvaa -verkkoluennot
27.10.2021-24.11.2021

Suomen Palopäällystöliiton (SPPL) vapaaehtoispalokuntatoiminta-jaosto järjestää maksuttomat ja kaikille avoimet Sopimuspalokuntien Tunti turvaa -verkkoluennot kolmena keskiviikkona loka-marraskuussa.
Lue lisää

30

loka

2021

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu ja SM-tietokilpailu / Finlandsmästerskapet i redskapshantering för brandkårsungdomar och FM-kunskapstävlingen
30.10.2021

Hämeen Pelastusliitto ja SPEK kutsuvat kaikki Suomen palokuntien nuoriso-osastot kilpailemaan 29. kerran palokuntanuorten kalustonkäsittelyn Suomen mestaruudesta eli Veikon maljasta sekä osallistumaan SM-tietokilpailuun.

Hämeen Pelastusliitto och Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland inbjuder alla ungdomsavdelningar i Finlands brandkårer att för 29:e gången tävla om finlandsmästerskapet i redskapshantering för brandkårsungdomar eller Veikon Malja och FM-kunskapstävlingen.
Lue lisää

3

marras

2021

Metsäpalohankkeiden Road Show
3.-25.11.2021

Suomen Palopäällystöliitto (SPPL) ja Pelastusopisto tarjoavat yhteistyössä ajankohtaiskatsauksen Pelastusopiston metsäpaloihin liittyvistä tutkimushankkeista, joita on ollut useita parin viime vuoden aikana. Tarjolla myös alustavia havaintoja viimekesäisestä Kalajoen pitkäkestoisesta ja laajasta metsäpalosta, jonka sammutustöihin osallistui henkilöitä kaikista pelastuslaitoksista.
Lue lisää

27

marras

2021

Päivä paloasemalla / En dag på brandstationen
27.11.2021

Valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa vietetään tänäkin vuonna marraskuun lopussa. Viikon starttaa jälleen koko perheen yhteinen Päivä Paloasemalla -tapahtuma lauantaina 27.11.

Den nationella Brandsäkerhetsveckan firas igen i slutet av november. Veckan börjar med det superpopulära. En dag på brandstationen -evenemanget på lördagen den 27 november.
Lue lisää

12

tammi

2022

Road Rescue 2022
12.-13.1.2022

Road Rescue 2022 -koulutustapahtuma järjestetään Helsingissä Turvallisuus-messujen yhteydessä 12.1. ja 13.1. yhteistyössä Suomen Palopäällystöliiton (SPPL) Tieliikennepelastamisen toimikunnan kanssa. Aiemmista kerroista poiketen tapahtuma on yksipäiväinen ja se järjestetään samansisältöisenä molempina messupäivinä. Kumpaankin päivään otetaan maksimissaan 40 osallistujaa.
Lue lisää