Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 11/2022
SPEKin palokuntanuorisotyön uudistamishanke kerää palokuntanuorten ja heidän kouluttajiensa ja ohjaajiensa näkemyksiä palokuntanuorisotoiminnasta.

SPEK uudistaa palokuntanuorisotoimintaa yhdessä nuoriso-osastojen kanssa 

SPEKillä on käynnissä palokuntanuorisotoiminnan uudistamishanke, johon liittyen etsimme palokuntien nuoriso-osastoja yhteiskehittämään palokuntanuorisotoimintaa.

Ilmoita palokuntasi nuoriso-osasto mukaan tällä lomakkeella: https://link.webropol.com/s/nuoriso-osasto-haku
Lomake on auki sunnuntaihin 20.11. klo 23.59 saakka. Mukaan valituille nuoriso-osastoille ilmoitetaan perjantaihin 25.11. mennessä.

Mukaan valitut palokunnat saavat SPEKin tuen ja materiaalit nuorisotoimintansa kehittämiseen ja uusien ohjaajien rekrytointiin. Hankekoordinaattorimme vierailee valituissa palokunnissa kolme kertaa hankkeen aikana marraskuun 2022 ja kesäkuun 2023 välillä. Valitut palokunnat saavat lisäksi kukin 15 Palokuntaan-hupparia jaettavaksi palokunnan nuoriso-osaston jäsenille.

Edellytämme, että mukaan valitut palokunnat sitoutuvat hankkeeseen kesäkuuhun 2023 asti.

Lue lisää hankkeesta ja nuorisotoiminnan yhteiskehittämisestä täältä

Palokunta 2.0 -kiertue nostaa tiedolla johtamisen keskiöön - ilmoittaudu mukaan

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön palokuntapalveluiden tiimi järjestää pelastuslaitoksille ja sopimuspalokunnille suunnatun Palokunta 2.0 - tiedolla johtaminen -kiertueen marras-joulukuussa.

Tule kuulemaan uusimmista toimintamalleista ja välineistä palokuntien toiminnan kehittämiseksi!

Esittelyssä niin Turvallisuusosaamisen tietokanta HAKA ja sen uudet ominaisuudet, Palokuntien toimintaohjelma ja sen tueksi luotu Liekki-työkalu kuin harjoitussuunnitelmapankkikin.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Kysely sopimuspalokuntatoiminnan tunnettuudesta ja rekrytointitarpeista

SPEK kartoittaa sopimuspalokuntatoiminnan tunnettuutta ja palokuntien rekrytointitarpeita. Kysely on suunnattu palokuntien päälliköille ja sopimuspalokuntien rekrytoinnista vastaaville. Vastausaikaa on 15.11.2022 saakka.

Kysely liittyy sopimuspalokuntaviikko-hankkeen jatkosuunnitteluun ja kartoittaa sopimuspalokuntien tarpeita ja halukkuutta osallistua sopimuspalokuntaviikko-hankkeeseen. Tänä syksynä ensimmäistä kertaa järjestetyn sopimuspalokuntaviikon koordinointivastuu siirtyi 10.10.2022 pidetyssä yhteistyökokouksessa SPEKin, Suomen Palopäällystöliiton, Suomen Sopimuspalokuntien liiton sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Jokilaaksojen pelastuslaitoksen edustajien päätöksellä SPEKille.

Lue lisää ja vastaa kyselyyn 15.11. mennessä
Ehdota Vuoden 2022 palokuntanuorisotyöntekijää 19.3.2023 mennessä.

Nyt etsitään vuoden 2022 palokuntanuorisotyöntekijää

Onko palokunnassasi henkilö, joka on edistänyt tai tukenut ansiokkaasti palokuntanuorisotoimintaa kuluvan vuoden aikana? Tunnustus myönnetään vuosittain huomionosoituksena erittäin ansiokkaasta ja menestyksekkäästä viimeaikaisesta työstä palokuntanuorisotoiminnan hyväksi. 

Tee esitys vuoden 2022 palokuntanuorisotyöntekijästä viimeistään sunnuntaina 19.3.2023.

Lue lisää ja jätä ehdotuksesi
Päivä paloasemalla -tapahtuma 26.11.2022 avaa paloasemien ovet eripuolilla Suomea.

Paloturvallisuusviikon ja Päivä Paloasemalla -tapahtuman oheismateriaalit julkaistu

Paloturvallisuusviikon ja Päivä Paloasemalla -tapahtuman sähköiset materiaalit ovat nyt ladattavissa. Sivulta löytyy oheismateriaaleja tapahtuman järjestämisen tueksi sekä sosiaalisen median materiaaleja viestintää varten. Oheismateriaalit löytyvät niin suomeksi kuin ruotsiksi. Materiaalipankki täydentyy marraskuun aikana.

Tutustu materiaaleihin täällä

Päivä paloasemalla -tapahtumaan osallistuu ennätysmäiset yli 380 paloasemaa

Marraskuussa paloasemien ovet avautuvat vihdoin livenä! Luvassa on paljon erilaista hauskaa ja opettavaista toimintaa koko perheelle. Ottakaa mukaan lapset, kaverit, vanhemmat sekä isovanhemmat ja tulkaa viettämään ikimuistoista Päivä Paloasemalla -tapahtumaa ympäri Suomen.

Katso lähimmät avoimet paloasemat täältä

Valtiokonttorin uudet sivut tarjoavat tietoa sopimuspalokuntalaisille

Valtiokonttorin uudet sivut tarjoavat tietoa sopimuspalokuntalaisille

Sopimuspalokuntalaisten työtapaturmien ja ammattitautien korvaaminen kuuluu tietyissä tapauksissa Valtiokonttorin vastuulle. Tutustu Valiokonttorin uuteen palvelusivuun, josta löytyy tietoa korvauksista sekä sopimuspalokuntalaisille suunnatuista palveluista.

Tutustu Valtiokonttorin sopimuspalokuntalaisten sivuihin tästä

Tutustu päivitettyyn Palokuntien toimintaohjelmaan vuosille 2023-2027

Tutustu päivitettyyn Palokuntien toimintaohjelmaan, joka tähtää elinvoimaisen, houkuttelevan ja laadukkaan palokuntatoiminnan ylläpitoon ja kehittämiseen. Päivitettyä toimintaohjelmaa on työstetty SPEKin valtakunnallisessa Palokuntatoimikunnassa ja sen alaisissa työryhmissä. Päivitykseen ovat osallistuneet myös SPPL ja SSPL.
Palokuntien toimintaohjelma 2023-2027

Palokuntien toiminnan suunnittelun ja seurannan tueksi kehitettiin Liekki-työkalu

Palokuntien toimintaohjelman tueksi luodun Liekki-työkalun tavoitteena on kannustaa, haastaa, ohjata ja tukea palokuntia kehittämään toimintaansa pitkällä aikajänteellä tavoitteellisesti. Työkalu antaa tärkeää palautetta toiminnasta, nostaa esiin vahvuuksia ja kehittämiskohteita sekä auttaa kehittymään tavoitteellisen toiminnan kautta.

Tutustu Liekki-työkaluun

Ostoksille Palokuntaan-verkkokauppaan

Tulevat tapahtumat

14

marras

2022

Palokunta 2.0 - tiedolla johtaminen -kiertue
14.11.-8.12.2022, eri puolilla Suomea

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö järjestää loppuvuoden 2022 aikana yhdeksälle paikkakunnalle pysähtyvän Palokunta 2.0 - tiedolla johtaminen -kiertueen. Kiertueella esitellään Turvallisuusosaamisen hallinnointikanta HAKAa ja sen uusia ominaisuuksia sekä HAKA-tilastojen hyödyntämistä toiminnan suunnittelun, seurannan ja arvioinnin tukena. Lisäksi käydään läpi uuden Palokuntien toimintaohjelman ja sen tueksi luodun Liekki-työkalun mahdollisuuksia sopimuspalokuntien elinvoimaisuuden ja toiminnan kehittämisessä sekä SPEKin ylläpitämää harjoitussuunnitelmapankkia.
Lue lisää ja ilmoittaudu kiertueen tilaisuuksiin

26

marras

2022

Päivä Paloasemalla -tapahtuma
26.11.2022, eri puolilla Suomea

Marraskuussa paloasemien ovet avautuvat vihdoin livenä, kun Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään paloasemilla ympäri Suomen marraskuun lopussa. 

Päivä Paloasemalla -tapahtumassa on luvassa paljon erilaista hauskaa ja opettavaista toimintaa perheen pienimmille kuin vanhemmillekin. Ottakaa mukaan lapset, kaverit, vanhemmat sekä isovanhemmat ja tulkaa viettämään ikimuistoista Päivä Paloasemalla -tapahtumaa ympäri Suomen.

Lue lisää ja katso tapahtumaan osallistuvat paloasemat kartalta

14

joulu

2022

Palosuojelurahaston infotilaisuus sopimuspalokunnille avustushauista
14.12.2022 klo 18-19, verkossa

Palosuojelurahasto järjestää 14.12.2022 klo 18-19 infotilaisuuden sopimuspalokunnille avustusten hakemisesta ja käytöstä. Kysymyksiä voi lähettää etukäteen 12.12. mennessä osoitteeseen psr.sm@govsec.fi. Aihekenttään kirjoitetaan: Kysymyksiä infoon. Infotilaisuus järjestetään verkossa. 
Löydät osallistumislinkin täältä