Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 2/2024
Haussa Vuoden 2023 palokuntanuoriso-osasto! Jätä hakemus viimeistään 25.2.2024.

Vielä ehdit hakea Vuoden palokuntanuoriso-osastoksi!

Onko palokuntanuoriso-osastonne toiminut tämän vuoden aikana aktiivisesti, osallistunut leireille ja kilpailuihin tai hyödyntänyt Kipinä-työkalua toiminnan kehittämisessä? Jätä hakemus Vuoden 2023 palokuntanuoriso-osastoksi viimeistään sunnuntaina 25.2.2024. Palosuojelun edistämissäätiö on myöntänyt 10 000 € avustuksen, joka jaetaan kolmen nuoriso-osaston kesken.

Lue lisää ja jätä hakemus
Ehdota vuoden 2023 palokuntanuorisotyöntekijää! Ehdotukset 3.3.2024 mennessä.

Ehdota Vuoden 2023 palokuntanuorisotyöntekijää

Kenelle antaisit Vuoden palokuntanuorisotyöntekijä -tunnustuksen? Palkinto myönnetään viimeaikaisesta aktiivisesta, esimerkillisestä ja menestyksekkäästä työstä palokuntanuorisotoiminnan hyväksi. Tee ehdotuksesi tunnustuksen saajasta viimeistään sunnuntaina 3.3.2024.

Lue lisää ja tee ehdotus
Lapsi suihkuttaa palosammuttimella tuleen palokuntalaisen avustuksella.

Päivä Paloasemalla -tapahtumista tykkäävät sekä yleisö että järjestäjät

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tekemän kyselyn mukaan yleisö pitää Päivä Paloasemalla -tapahtumista kiitettävästi. Myös tapahtumaa järjestävät paloasemat antavat erinomaista palautetta. Tuliaisina tapahtumasta opittuja käytäntöjä viedään kotiin asti.

Lue lisää uutisesta
Lapsia ja nuoria opettelee alkusammutusta ja ensiapua nuorten kouluttajien johdolla.

Nuoret vastuussa harjoituksista: Riihimäen VPK:ssa pyörii palokuntanuorten vetämä harrasteryhmä

Riihimäen VPK:ssa toimii harrasteryhmä, jossa nuoret itse opettavat palokuntataitoja toisille nuorille. Harjoitusten suunnittelu ja toteuttaminen on opettavaista, ja nuoret pääsevät jakamaan omaa osaamistaan nuoremmille osallistujille.

Lue lisää uutisesta

Varmista paikkasi
Hälytysmuonitusseminaarissa

Hälytysmuonitusseminaari järjestetään Tampereella lauantaina 20.4.2024. Seminaari on tarkoitettu kaikille palokuntanaisille ja palokuntalaisille, jotka toimivat hälytysmuonituksen parissa. Ohjelmaan kuuluu tietoa mm. hälytysmuonitussopimuksesta, toiminnan budjetoinnista ja suurtalouskeittiön hyödyntämisestä. Ilmoittautumisia on tullut paljon – varmista siis paikkasi mahdollisimman pian!
Lue lisää ja ilmoittaudu seminaariin

Ilmoittaudu Nuorten kanssa toimiminen -kurssille

Nuorten kanssa toimiminen -kurssi järjestetään SPEKin toimistolla 
Pasilassa lauantaina 23.3.2024. Kurssi on tarkoitettu kaikille nuorten kouluttajille ja kouluttajiksi aikoville. Kurssiin kuuluu verkossa itsenäisesti suoritettava ennakkotehtävä sekä lähikoulutuspäivä. 
Kurssi on käytännönläheinen ja antaa työkaluja kouluttajana toimimiseen. Pääset myös tapaamaan muita nuorten kouluttajia!
Lue lisää ja ilmoittaudu kurssille

Tervetuloa ostoksille Palokuntaan-verkkokauppaan! Palokuntaan-verkkokaupasta löydät Palokunta- ja Brandkåren-logoilla varustettuja tuotteita. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi huppari, collegepaita, t-paita ja NouHätä!-tuotteet. Myös lasten kokoja! Uutuutena sporttinen takki! palokuntaan.fi/kauppa.

Tulevat tapahtumat

21

helmi

2024

Sammutustekniikka ja -taktiikka -webinaarisarja
Kevät 2024, Teams

Suomen Palopäällystöliitto järjestää kevään aikana yhdessä Pelastusopiston kanssa Sammutustekniikka ja -taktiikka rakennus ja liikennevälinepaloissa -webinaarisarjan. Webinaarisarjassa on yhteensä kaksitoista jaksoa ja ne tallennetaan myöhemmin katsottaviksi. Seuraava webinaari pidetään keskiviikkona 21.2. klo 13 ja 18.
Lisätiedot ja osallistumislinkit

16

maalis

2024

Palokuntien SM-pilkki
16.3.2024, Alajärvi

Alajärven VPK ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kutsuvat kaikki palokuntalaiset ja heidän perheenjäsenensä osallistumaan Palokuntien SM-pilkkiin 2024. Kilpailu järjestetään Alajärvellä ja kilpailukeskuksena toimii Hoiskon maamiesseura. Ilmoittautuminen on avattu!
Lisätiedot ja ilmoittautuminen

23

maalis

2024

Nuorten kanssa toimiminen -kurssi
23.3.2024, Pasila

Ilmoittaudu mukaan Nuorten kanssa toimiminen -kurssille. Kurssi on tarkoitettu kaikille nuorten kouluttajille ja kouluttajiksi aikoville. Kurssiin kuuluu verkossa itsenäisesti suoritettava ennakkotehtävä sekä lähikoulutuspäivä SPEKin toimistolla Pasilassa.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen

20

huhti

2024

Hälytysmuonitusseminaari
20.4.2024, Tampere

Ilmoittaudu mukaan hälytysmuonitusseminaariin. Seminaari on tarkoitettu kaikille palokuntanaisille ja palokuntalaisille, jotka toimivat hälytysmuonituksen parissa. Ohjelmaan kuuluu tietoa mm. hälytysmuonitussopimuksesta, toiminnan budjetoinnista ja suurtalouskeittiön hyödyntämisestä.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen

18

touko

2024

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu ja SM-tietokilpailu
18.5.2024, Helsinki

Helsingin Pelastusliitto ja SPEK kutsuvat palokuntien nuoriso-osastot kilpailemaan palokuntanuorten kalustonkäsittelyn Suomen mestaruudesta eli Veikon Maljasta sekä SM-tietokilpailuun. Kilpailun tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin, mutta päivämäärä ja paikka kannattaa laittaa jo kalenteriin!
Palokuntanuorten SM-kilpailujen tapahtumasivu

15

kesä

2024

XXX Yleinen palokuntalaiskokous
15.6.2024, Riihimäki

Yleinen palokuntalaiskokous järjestetään kesäkuussa Riihimäellä. Luvassa on paraati, kokous sekä iltaohjelmaa. Laita päivämäärä ylös – tarkempi ohjelma ja kutsu julkaistaan myöhemmin!

31

elo

2024

Sopimuspalokuntaviikko
31.8.–8.9.2024

Sopimuspalokuntaviikkoa vietetään tänä vuonna 31.8.–8.9. Viikon tavoitteena on kertoa palokuntatoiminnan monipuolisuudesta ja lisätä sen tunnettuutta valtakunnallisesti sekä saada uusia jäseniä palokuntiin. Tiedotamme lisää kevään aikana, mutta päivämäärät kannattaa jo laittaa muistiin!