Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Apua ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 4/2021

Valmiita kuntavaalien somekuvia palokuntien käyttöön

SPEK on julkaissut valmiita somekuvia palokuntien ja ehdokkaiden käyttöön kuntavaalien alla. Teemoina on mm. palokuntien tulevaisuuden varmistaminen. Voit jakaa kuvia palokunnan tai omalla sometilillä hashtagilla #PaloturvallinenKunta tai #PaloturvallinenKaupunki. Valitse ladattava kuva somekanavan mukaan: Facebook, Twitter tai Instagram.

Somekuvat: https://spek.kuvat.fi/Kuntavaalit2021/

Lue lisää kuntavaaliviesteistä

Palokuntatoiminnan webinaarien tallenteet katsottavissa

SPEKin kevään aikana järjestämien webinaarien tallenteita on nähtävillä SPEKin Vimeo-videopalvelussa. Klikkaa itsesi sivulle ja tutustu myös muuhun materiaaliin!

Linkki tallenteisiin

Palokuntanuorten SM-tietokilpailu siirtyy syksyyn, tilalle SPEK QUIZ

Hämeen Pelastusliitto ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kutsuvat kaikki Suomen palokuntanuoret ottamaan osaa SPEK QUIZ -tietokilpailuun lauantaina 15.5. Kilpailu järjestetään etäyhteyksin. SM-tietokilpailu järjestetään lokakuun lopussa Tampereella.

Lue lisää

Tulevat tapahtumat

11

touko

2021

Savusukellusopas-webinaarit

Savusukellusopas julkaistaan tiistaina 11. toukokuuta Pelastusopiston verkkoseminaarissa. Opas antaa perustiedot savusukeltajan vaativaan työhön. 
Lue lisää

15

touko

2021

Palokuntanuorten SPEK QUIZ

Hämeen Pelastusliitto ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kutsuvat kaikki Suomen palokunnat ottamaan osaa SPEK QUIZ -tietokilpailuun lauantaina 15.5. Kilpailu järjestetään etäyhteyksin.
Lue lisää

17

touko

2021

Tule järjestämään Päivä Paloasemalla -tapahtumaa -webinaari

Tervetuloa kuulemaan, miten Päivä Paloasemalla -tapahtuma tänä vuonna toteutetaan. Päivä Paloasemalla on oiva mahdollisuus tehdä omaa paloasemaa paikallisesti tutuksi, antaa turvallisuuskoulutusta, rekrytä uusia jäseniä, tehdä yhteistyötä sekä toteuttaa varainhankintaa.

Lue lisää

24

touko

2021

Tarroja, tasa-arvoa ja paljon muuta - CTIF pelastustoimen näköalapaikalla

Tervetuloa kuulemaan, mitä kaikkea pelastustoimen kansainvälisellä kentällä tapahtuu.

Lue lisää

4

kesä

2021

Sopimuspalokuntien videovierailu Yleisradion uutistoimitukseen

Osana Pelastusopiston Strategisella viestinnällä vaikuttavuutta pelastustoimeen, ViVaPe -hanketta järjestetään videovierailu Yleisradion toimitukseen. 
Lue lisää

Eldis 22 palokuntanuorten leiri

Kansainvälisen palokuntanuorten Eldis 22 leirin ennakkokutsu julkaistiin maaliskuun lopussa. Leiri järjestetään 3.-9.7.2022 Malmin lentokentällä Helsingissä. Tutustu leirin nettisivuilla myös avoimiin tehtäviin! 
Lue lisää

Palokuntien SM-kilpailut syyskuussa Raaseporissa

Suomen Palopäällystöliitto kutsuu palokuntien kilpailuryhmät suomenmestaruuskilpailuun Raaseporiin lauantaina 25.9.2021.
Lue lisää

Käytä HAKAa ja hyödynnä mobiilisovellusta

HAKA hallinnointikanta on palokuntien hallintotarpeita varten tuotettu tietokanta. Palokunnat voivat kirjata HAKAan jäsen- ja koulutustiedot, ylläpitää tapahtumakirjanpitoa koulutusten, hälytysten ja muiden tapahtumien osalta sekä ilmoittautua koulutuksiin ja tapahtumiin.

HAKA mobiilisovelluksella voit tarkastella omia tietojasi, ilmoittautua tapahtumiin ja lisätä tapahtumia käyttöoikeuksiesi mukaisesti.

Lue lisää

Palokunnasta kipinää elämään rekrytointiesite

Mikäli rekytointi on ajankohtaista niin lataa palokuntaan.fi sivuilta Palokunnasta kipinää elämään esite tai pyydä esitettä painettuna lähimmästä pelastusliitosta!
Lue lisää

Päivä paloasemalla tapahtuma marraskuun lopussa

Päivä paloasemalla tapahtuma järjestetään lauantaina 27.11. ympäri Suomen mikäli koronatilanne sen sallii. Tapahtuma avaa paloturvallisuusviikon, joka päättyy 3.12. 

Osallistu webinaariin ma 17.5. niin kuulet lisää!

Terveinä ja turvallisesti palokunnassa

Koronapandemia vaikutaa edelleen merkittävästi palokuntien toimintaan ympäri Suomen. Olemme laatineet materiaalia ja ohjeita koronaturvalliseen toimintaan palokunnissa, joita myös päivitetään säännöllisesti. Tutustu tarkemmin nettisivuilla!

Lue lisää

Palokuntaan.fi nettisivut

Palokuntaan.fi nettisivuilla paljon erilaista materiaalia palokunnille ja palokuntatoiminnasta kiinnostuneille!

Palokuntatoiminnan uutiskirje

Tietoa uutiskirjeestä, tilaamisesta, peruuttamisesta sekä aiemmat uutiskirjeet: https://www.palokuntaan.fi/uutiskirje

Juttuvinkit ja palautteet

Juttuvinkkejä, uutisia ja valtakunnallista näkyvyyttä kaipaavia tapahtumamainoksia otetaan ilomielin julkaistavaksi palokuntaan.fi-sivustolle sekä seuraaviin uutiskirjeisiin. Myös palokuntalaisten omat kirjoitukset kaikenlaisista palokuntatoimintaan liittyvistä aiheista ovat enemmän kuin tervetulleita Palokuntalaisten blogiin! 

Viikolla 20 julkaistavan 5/2021 uutiskirjeen aineistot pyydetään toimittamaan viimeistään viikolla 18.
Ota yhteyttä: palokunta@spek.fi

Lisätietoja palokuntaan.fi-sivustosta ja uutiskirjeestä: 
Patrik Willberg, asiantuntija, 040 7255 448, patrik.willberg@spek.fi