Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 3/2022

Ilmoittaudu Eldis22 -palokuntaleirille viimeistään 31.3.2022!

Ilmoita palokuntasi mukaan Suomen tämän vuoden suurimpaan palokuntatapahtumaan.
Eldis 22 on palokuntanuorten kansainvälinen koulutusleiri, joka järjestetään Helsingissä Malmin lentokentällä 3.-9.7.2022. Leirille voivat osallistua kaikki 7-17-vuotiaat palokuntatoimintaa harrastavat lapset ja nuoret sekä erilaisissa vapaaehtoistehtävissä toimivat täysi-ikäiset.

Leirillä palokuntanuoret voivat suorittaa koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja, viettää aikaa uusien ja vanhojen ystävien kanssa ja osallistua leirin puitteissa järjestettävään toimintaan.

Eldis 22 -leirin ilmoittautuminen on auki vain 31.3.2022 saakka, joten toimi pian! Leirille ei ole jälki-ilmoittautumista.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Ukrainaan on lähdössä kaksi rekkalastillista pelastustoimen tarvikkeita

Suomalaiset palokunnat ja muut yhteisöt lahjoittivat 94 kuormalavallista pelastustoimen tarvikkeita Ukrainaan. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön koordinoimalla keräyksellä vastattiin Ukrainan pelastustoimen esittämään materiaalipyyntöön. Lahjoitusten lajitteluun ja pakkaukseen osallistui lähes kolmekymmentä vapaaehtoista. SPEK kiittää keräykseen nopeasti reagoineita palokuntia ja muita lahjoittajia sekä lajitteluun ja pakkaukseen osallistuneita vapaaehtoisia.

Lue uutinen täältä

Nyt etsitään vuoden 2021 palokuntanuorisotyöntekijää

Tunnetko henkilön, joka ansaitsee vuoden 2021 palokuntanuorisotyöntekijä -tunnustuksen? Ketä haluaisit kiittää ja kannustaa viimeaikaisesta palokuntanuorisotoiminnan hyväksi tehdystä työstä? Vuoden palokuntanuorisotyöntekijä -tunnustus myönnetään huomionosoituksena erittäin ansiokkaasta ja menestyksekkäästä viimeaikaisesta työstä palokuntanuorisotoiminnan hyväksi. Tee esitys vuoden 2021 palokuntanuorisotyöntekijästä 1.4.2022 mennessä.

Lue lisää ja tee esitys 1.4. mennessä

Vinkkejä HAKA Turvallisuusosaamisen hallinnointikannan hyödyntämiseen palokunnissa

Palokunnat eri puolilla Suomea ovat ottaneet HAKA Turvallisuusosaamisen hallinnointikannan käyttöön hyvällä menestyksellä. HAKA mahdollistaa palokunnan ja sen henkilöstön osaamisen monipuolisen kehittämisen, tarjoten monia hyötyjä palokunnille ja palokuntalaisille. Lue vinkit HAKAn hyödyntämiseen palokunnassa ja ota HAKA aktiiviseen käyttöön.

Lue vinkit HAKAn hyödyntämiseen palokunnassa

SPEKin palokuntapalveluiden Palokuntaan-verkkokauppa avautuu pian!

Oletko haaveillut t-paidasta, jossa komeilee palokunta-logo? Meillä on hyviä uutisia, sillä SPEKin palokuntapalveluiden Palokuntaan-verkkokauppa avautuu pian. Kaupan tuotevalikoimasta löydät upeat Palokunta-vaatteet sekä halutun Palokunta-mukin. Pysy kuulolla!

Materiaalipankista monipuolisia materiaaleja palokuntien käyttöön

SPEK on tuottanut palokuntien käyttöön materiaaleja, joita voi hyödyntää mm. uusien jäsenten rekrytoinnissa ja terveysturvallisen toiminnan varmistamisessa. Materiaalipankista löytyy niin tulostettavia kuin someen soveltuvia materiaaleja.
Klikkaa tästä materiaalipankkiin

Tule keskustelemaan palokuntatoiminnasta Discordiin

Keskustelualusta Discordista löydät Palokuntaan-serverin, joka kokoaa yhteen palokuntalaisia ja palokuntatoiminnasta kiinnostuneita keskustelijoita. Mikäli haluat osallistua keskusteluun Palokuntaan-Discordissa, tarvitset Discord-käyttäjätunnuksen. Rekisteröityminen on ilmaista ja helppoa.

Lisätietoa ja linkki keskusteluserverille

Hae vapaaehtoiseksi Eldis 22 -palokuntaleirille

Eldis 22 -palokuntaleirille haetaan vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin, esimerkiksi toimisto-, huolto-, turvallisuus- ja viestintätehtäviin. Huomaathan, että myös nuoret voivat hakea vapaaehtoisiksi leirille. Tutustu avoimiin tehtäviin ja hae vapaaehtoiseksi.
Katso Eldis 22 -palokuntaleirin avoimet tehtävät täältä

Tulevat tapahtumat

11

huhti

2022

Webinaarisarja ensiauttajille: Vammapotilaan tutkiminen, tuenta ja siirto
11.4.2022 klo 18-20

Suomen Punainen Risti, Suomen Meripelastusseura ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö järjestävät webinaarisarjan ensiauttajille. Webinaarisarjan viimeinen luento käsittelee vammapotilaan tutkimista, tuentaa ja siirtoa. Aiheesta puhumassa ensihoidon lehtori Lasse Putko Turun AMK:sta sekä ensihoidon kenttäjohtaja Mikko Virtanen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä.
Lue lisää ja ilmoittaudu

22

huhti

2022

Metsäpaloseminaarit
22.-23.4.2022, Oulu
6.-7.5.2022, Tampere

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Suomen Palopäällystöliitto järjestävät keväällä 2022 metsäpaloseminaarit, joissa käsitellään ajankohtaisia asioita metsä- ja maastopaloista. Tule kuulemaan viimeisimmät opit metsä- ja maastopaloista ennen kesän alkua.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

14

touko

2022

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu ja SM-tietokilpailu
14.5.2022, Turku

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kutsuvat kaikki Suomen palokuntien nuoriso-osastot kilpailemaan 30. kerran palokuntanuorten kalustonkäsittelyn Suomen mestaruudesta eli tutummin Veikon Maljasta sekä SM-tietokilpailuun.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

17

touko

2022

Pelastusalan posttraumatyöpaja sopimuspalokuntalaisille
17.5.-19.5.2022, Laukaa

Suomen Palopäällystöliiton posttraumatyöpaja on kolme päivää kestävä kuntouttava kokonaisuus, jossa osallistujat käsittelevät työhön tai siviilielämään liittyviä henkisesti kuormittavia kokemuksia. Posttraumatyöpaja on tarkoitettu kaikille pelastustoimintaan osallistuville sopimuspalokuntalaisille, palokuntamuodosta riippumatta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.3.2022.
Lue lisää ja hae mukaan työpajaan

3

heinä

2022

Eldis 22 palokuntanuorten kansainvälinen leiri
3.7.-9.7.2022, Helsinki, Malmin lentokenttä

Eldis 22 on palokuntanuorten kansainvälinen koulutusleiri, joka järjestetään heinäkuun alussa Helsingissä Malmin lentokentällä. Eldis 22 -leiri kerää palokuntanuoria oppimaan uusia taitoja, kokemaan unohtumattomia elämyksiä ja tapaamaan uusia sekä vanhoja tuttuja. Leirin ilmoittautumisaika päättyy jo 31.3.2022, joten ilmoittaudu pian! Leirille ei ole jälki-ilmoittautumista.
Lue lisää ja ilmoittaudu

5

heinä

2022

Palokuntanaisten tieto- ja taitokilpailu SM-Iines
5.7.2022, Helsinki

SM-Iines on palokuntanaisten tieto- ja taitokilpailu, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja edistää palokuntanaisten tietoja ja taitoja sekä herättää kiinnostusta palokuntanaistoimintaan ja siinä tarvittavien tietojen ja taitojen kehittämiseen. SM-Iines järjestetään Eldis 22 palokuntanuorten kansainvälisen suurleirin yhteydessä. Tarkempi aikataulu ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin.
Lue lisää

6

heinä

2022

XXIX Yleinen palokuntalaiskokous
6.7.2022, Heureka, Vantaa

XXIX Yleinen palokuntalaiskokous järjestetään keskiviikkona 6.7.2022 Eldis 22 kansainvälisen palokuntanuorten leirin vierailupäivän aikana. Kokous pidetään Heurekassa, Vantaalla. Lisätietoa ja tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.
Lue lisää