Uutiset

Uutiset

Nuoren naisen sylissä olevan kannettavan tietokoneen näytöllä auki Palokuntaan-Discord-serveri

Julkaistu 11.11.2021

Virtuaalinen kohtaamispaikka avattu palokuntalaisille

Keskustelualusta Discordiin on avattu Palokuntaan-serveri, joka kokoaa yhteen palokuntalaisia ja palokuntatoiminnasta kiinnostuneita keskustelijoita.

– Halusimme luoda kaikille palokuntateemasta kiinnostuneille avoimen, turvallisen ja yhteisöllisen kohtaamispaikan, missä voi kohdata muita samanhenkisiä ihmisiä, kertoo SPEKin palokuntapalveluiden järjestöohjaaja Camilla Elgland.

Teksti- ja puhepohjaisen chatin yhdistävä Discord on noussut viime vuosina suosituksi kohtaamispaikaksi etenkin pelaajien ja nuorten keskuudessa. Palokuntaan-serverille ovat kuitenkin tervetulleita kaikki palokuntalaiset ja muut aiheesta kiinnostuneet ikään katsomatta. 

– Serveriltä löytyy tällä hetkellä keskustelukanavia palokunta-aiheista, mutta myös taiteesta ja musiikista. Ja toki olemme varanneet keskustelukanavia myös peleille, Camilla listaa.

Ylläpitotiimi varmistaa avoimen keskusteluympäristön

Palokuntaan-serveriä ylläpitävät SPEKin palokuntapalvelujen Camilla Elgland, Heli Kari, Niko Ara ja Riikka Vihavainen sekä neljä vapaaehtoista ylläpitäjää ja neljä avoimen haun kautta valittua moderaattoria. Ylläpitotiimi valvoo serverillä käytävää keskustelua, varmistaen hyvän ja kaikille turvallisen ilmapiirin ja keskusteluympäristön. 

– On hienoa, että ylläpitotiimimme on monimuotoinen. Ja erityisen iloinen olen siitä, että saimme moderaattoriksi myös yhden alle 18-vuotiaan nuoren. On tärkeää, että nuoretkin ovat mukana mahdollistamassa, kehittämässä ja muokkaamassa toimintaa, Camilla iloitsee. 

Serveriä kehitetään toiveiden mukaan 

Discord toimii puhelimella, tabletilla tai tietokoneella ja sovellusta voi käyttää joko Discord-sovelluksella tai verkkoselaimessa. Mikäli haluat osallistua keskusteluun Palokuntaan-Discordissa, tarvitset Discord-käyttäjätunnuksen. Rekisteröityminen Discord-käyttäjäksi on ilmaista ja helppoa. Voit luoda oman käyttäjätunnuksen täällä: https://discord.com/register  

Palokuntaan-serverille ja keskusteluihin pääset liittymään tämän kutsulinkin kautta: https://discord.com/invite/nnSDg69

– Vaikka serveri on nyt auki, niin se tulee kehittymään käyttäjien tarpeiden mukaan. Olemmekin avoimia kaikille kehitysideoille ja ajatuksille, Camilla huomauttaa. 

Kehitysideoita voi lähettää suoraan Discordin kautta järjestöohjaaja Camilla Elglandille ceemilla#3032 tai sähköpostilla camilla.elgland(a)spek.fi.

Uusimmat