Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 4/2023

Videokilpailu palokunnille alkaa – palkintona 1 000 euroa

Onko palokunnassasi tarina, joka odottaa kertomistaan? Järjestämme palokunnille Palokuntalaistarina-videokilpailun 3.4.–31.5.2023. Videoiden arvioinnissa painotetaan kiinnostavaa tarinaa, joka luo positiivisen ja arvostusta herättävän kuvan palokuntatoiminnasta. Kilpailun palkintona on 1 000 euroa.

Lisätietoa ja tarkemmat osallistumisohjeet

Ilmoittaudu palokuntanuorten SM-kilpailuihin!

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu ja SM-tietokilpailu järjestetään lauantaina 6.5.2023 Varkaudessa. Pohjois-Savon Pelastusalan Liitto ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kutsuvat kaikki Suomen palokuntien nuoriso-osastot mukaan kilpailemaan. Joukkueiden ilmoittautuminen tapahtuu HAKAn kautta viimeistään sunnuntaina 16.4.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan kilpailemaan

Vuoden palokuntanuoriso-osastot palkittiin ensimmäistä kertaa

Riihimäen VPK sai Vuoden 2022 palokuntanuoriso-osasto -palkinnon. Nuorten kuuntelu ja uuden kokeilu ovat Riihimäen VPK:n palokuntanuorisotoiminnan keskiössä. Myös Tirilän ja Mäntsälän VPK:t palkittiin työstä palokuntanuorisotoiminnan hyväksi.

Lue lisää palkituista palokunnista

Mikä on palokuntatoiminnan taloudellinen ja sosiaalinen arvo?

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön hanke arvioi palokuntatoiminnan sosiaalisia, yhteiskunnallisia ja hyvinvointia lisääviä vaikutuksia. Tavoitteena on tuoda näkyväksi toiminnan hyödyt yksilölle ja yhteiskunnalle sekä palokuntalaisten työn rahallinen arvo. Järjestämme keväällä palokuntalaisille työpajoja, joissa käydään keskustelua palokuntatoiminnan taloudellisista ja sosiaalisista vaikutuksista.

Lue lisää hankkeesta ja kevään työpajoista

Uusi opas avuksi palokuntanuorisotoiminnan haastaviin tilanteisiin

Julkaisimme palokuntanuorisotoiminnan kouluttajien ja ohjaajien avuksi Palokuntanuorisotoiminnan erityistilanteet -oppaan. Se antaa käytännön vinkkejä haastavien tilanteiden ennaltaehkäisyyn ja ratkaisemiseen palokunnissa.

Lue lisää ja tutustu oppaaseen

Tulevat tapahtumat

15

huhti

2023

Palokuntanaisten toiminnan taloudellinen merkitys -työpaja
15.4.2023, Teams

Palokuntanaisten toiminnan taloudellinen merkitys -työpajassa syvennytään taloudellisten ja sosiaalisten vaikutusten arviointiin SPEKin arviointihankkeen tiimin kanssa. Työpaja järjestetään 15.4. klo 12.30–15.30 ja siihen voi osallistua etänä.

Lue lisää ja tule mukaan työpajaan

6

touko

2023

Hälytysmuonitusseminaari
6.5.2023, Jyväskylä

Hälytysmuonitusseminaari järjestetään lauantaina 6.5. klo 10–17 Jyväskylän Messu- ja Tapahtumakeskus Paviljongissa. Seminaari on tarkoitettu kaikille palokuntanaisille ja palokuntalaisille, jotka toimivat hälytysmuonituksen parissa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään sunnuntaina 16.4.

6

touko

2023

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu ja SM-tietokilpailu
6.5.2023, Varkaus

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu ja SM-tietokilpailu pidetään lauantaina 6.5. Varkaudessa Kisapuiston keskuskentällä. Tervetuloa mukaan kilpailemaan ja kannustamaan!
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään sunnuntaina 16.4.

27

touko

2023

Palokuntien SM-kilpailut
27.5.2023, Helsinki

Palokuntien suomenmestaruuskilpailut eli Jehumalja-kilpailu järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.5. Kilpailun teemana on tänä vuonna pelastustoimi poikkeusoloissa.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaina 14.4.

29

touko

2023

Päivä Paloasemalla -tapahtumanjärjestäjän webinaari
29.5.2023, Teams

Viime vuosilta tutut, suositut Päivä Paloasemalla -webinaarit ovat täällä taas! Ensimmäinen webinaari järjestetään toukokuun lopussa. Webinaarissa tehdään katsaus vuoteen 2022 ja käydään läpi, mitä tälle vuodelle on suunnitteilla. Kaksi samansisältöistä webinaaria järjestetään Teamsissa maanantaina 29.5. klo 9.30–11.00 ja 17.00–18.30.
Ilmoittaudu mukaan webinaariin

1

syys

2023

Presidents’ Forum
1.-3.9.2023, Silja Symphony

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Presidents' Forum kokoaa palokuntien puheenjohtajat ja päälliköt yhteen arvioimaan ja kehittämään palokuntien toimintaa 1.–3.9. Silja Symphonylle.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan