Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 3/2023

Turvallinen palokuntatoiminta vaatii aktiivisia tekoja

Palokuntatoiminnan tulee olla turvallista kaikille. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on koostanut palokuntien käyttöön materiaaleja, joiden avulla voidaan ehkäistä ja käsitellä epäasiallista kohtelua pelastusalalla. Turvallisesti palokunnassa -materiaalit antavat tietoa esimerkiksi kiusaamisesta ja häirinnästä, nuoriso-osastojen turvallisesta toiminnasta, turvallisemman tilan periaatteista ja turvahenkilöistä.

Lue lisää turvallisen palokuntatoiminnan keinoista

SPEKin palokuntapalveluiden tiimissä uusi järjestöohjaaja

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön palokuntapalveluiden tiimin hankekoordinaattori Outi Kunnamo on aloittanut helmikuussa järjestöohjaajan tehtävässä. Outi on työskennellyt kesäkuusta 2022 alkaen SPEKin palokuntanuorisotoiminnan uudistamishankkeessa. Hän jatkaa kesään asti hankkeen parissa, mutta perehtyy samalla uusiin tehtäviinsä.

Lue lisää Outin ajatuksista ja järjestöohjaajan tehtävästä

Palokunnat ja harrastustyöryhmä pääsivät kohtaamaan keskustelufoorumeissa

Harrastustyöryhmä järjesti alkuvuodesta keskustelufoorumit, joissa vaihdettiin ajankohtaiset kuulumiset palokuntanuoriso-, palokuntanais- sekä palokuntaveteraanitoiminnasta. Keskustelufoorumit ovat tärkeä kanava palokuntien ja harrastustyöryhmän ajatustenvaihdolle, ja niille järjestetään jatkoa palokuntien syyskausien alkaessa.

Lue lisää foorumien keskustelunaiheista

Ehdota vuoden 2022 palokuntanuorisotyöntekijää!

Vuoden palokuntanuorisotyöntekijä -palkinto myönnetään aktiivisesta, esimerkillisestä ja menestyksekkäästä työstä palokuntanuoristoiminnan hyväksi. Tee ehdotus viimeistään sunnuntaina 19.3.

Lue lisää ja tee ehdotus

Hae mukaan palokuntanuorisotyön koulutustyöryhmään

Haemme jäseniä valtakunnalliseen palokuntanuorisotyön koulutustyöryhmään. Koulutustyöryhmä avustaa ja ohjaa palokuntanuorten ja heidän ohjaajiensa koulutusjärjestelmän kehittämistä. Etsimme mukaan sekä palokuntanuorten koulutukset tuntevia palokuntalaisia että innostuneita palokuntanuoria!

Hae mukaan viimeistään torstaina 23.3.

Haluatko oppia lisää hälytysmuonituksesta?

Hälytysmuonitusseminaari järjestetään lauantaina 6.5. klo 10-17 Jyväskylän Messu- ja Tapahtumakeskus Paviljongissa. Seminaari on tarkoitettu kaikille palokuntanaisille ja palokuntalaisille, jotka toimivat hälytysmuonituksen parissa. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi tietoa hälytysmuonituksen työturvallisuudesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä tutustumista hälytysmuonituskalustoon.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään tiistaina 28.3.

Tulevat tapahtumat

21

maalis

2023

Webinaari Kotiseutuliiton jakamista avustuksista
21.3.2023, Teams

Järjestämme tiistaina 21.3. klo 18-19.30 webinaarin Kotiseutuliiton jakamista avustuksista. Avustusta voi hakea kohonneisiin energiakustannuksiin ja palokunnantalojen korjaustöihin. Tervetuloa kuulemaan vinkit hakemusten tekemiseen!
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.3.

6

touko

2023

Hälytysmuonitusseminaari
6.5.2023, Jyväskylä

Hälytysmuonitusseminaari järjestetään lauantaina 6.5. klo 10-17 Jyväskylän Messu- ja Tapahtumakeskus Paviljongissa. Seminaari on tarkoitettu kaikille palokuntanaisille ja palokuntalaisille, jotka toimivat hälytysmuonituksen parissa.
Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.3.

6

touko

2023

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu ja SM-tietokilpailu
6.5.2023, Varkaus

Pohjois-Savon Pelastusalan Liitto ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kutsuvat kaikki Suomen palokuntien nuoriso-osastot kilpailemaan 31. kerran palokuntanuorten kalustonkäsittelyn Suomen mestaruudesta eli tutummin Veikon Maljasta sekä SM-tietokilpailuun. Kilpailut pidetään lauantaina 6.5. Varkaudessa Kisapuiston keskuskentällä.

Lue lisää - ilmoittautuminen alkaa pian

27

touko

2023

Palokuntien SM-kilpailut
27.5.2023, Helsinki   

Palokuntien suomenmestaruuskilpailut eli Jehumalja-kilpailu järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.5. Kilpailun teemana on tänä vuonna pelastustoimi poikkeusoloissa.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.4.

29

touko

2023

Päivä Paloasemalla -tapahtumanjärjestäjän webinaari
29.5.2023, Teams

Viime vuosilta tutut, suositut Päivä Paloasemalla -webinaarit ovat täällä taas! Ensimmäinen webinaari järjestetään toukokuun lopussa. Webinaarissa tehdään katsaus vuoteen 2022 ja käydään läpi, mitä tälle vuodelle on suunnitteilla. Kaksi samansisältöistä webinaaria järjestetään Teamsissa maanantaina 29.5. klo 9.30-11.00 ja 17.00-18.30.
Ilmoittaudu mukaan webinaariin

1

syys

2023

Presidents’ Forum
1.-3.9.2023, Silja Symphony

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Presidents' Forum kokoaa palokuntien puheenjohtajat ja päälliköt yhteen arvioimaan ja kehittämään palokuntien toimintaa 1.-3.9. Silja Symphonylle.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

25

marras

2023

Päivä Paloasemalla
25.11.2023

Päivää Paloasemalla vietettiin viime marraskuussa noin 380 paloasemalla ympäri Suomen. Kävijöitä livetapahtumissa sekä virtuaalisella paloasemalla oli yhteensä ennätykselliset 135 000. Tänä vuonna Päivä Paloasemalla järjestetään lauanataina 25.11. Ilmoittautuminen tapahtuman järjestäjäksi aukeaa toukokuussa.
Lisätietoja päivitetään tapahtumasivulle lähempänä tilaisuutta