Uutiset

Uutiset

Outi Kunnamo Eldis 22 -leirillä

Julkaistu 23.02.2023

SPEKin palokuntapalveluiden tiimissä uusi järjestöohjaaja

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön palokuntapalveluiden tiimin hankekoordinaattori Outi Kunnamo on aloittanut helmikuussa järjestöohjaajan tehtävässä.

Outi on työskennellyt kesäkuusta 2022 alkaen hankekoordinaattorina SPEKin palokuntanuorisotoiminnan uudistamishankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on uudistaa nuorten koulutusjärjestelmää ja kursseja sekä lisätä nuoriso-osastojen veto- ja pitovoimaa. Palokuntanuorisotoiminnan uudistamistyötä on tehty yhdessä nuorten sekä heidän ohjaajiensa ja kouluttajiensa kanssa.

– Arvostan sitä, että palokunnat ovat jakaneet ajatuksiaan palokuntanuorisotoiminnasta. On ollut hienoa nähdä, kuinka nuoret ovat lähteneet ideoimaan palokuntien ja palokuntanuorisotoiminnan tulevaisuutta, Outi kiittelee.

Outi jatkaa kesään asti palokuntanuorisotoiminnan uudistamishankkeen parissa, mutta perehtyy samalla uusiin tehtäviinsä.

– Koska hanke on vuoden mittainen, se etenee suunnitelman mukaisesti kesäkuun puoleen väliin asti. Pilottipalokuntavierailut jatkuvat ja otan pikkuhiljaa haltuun järjestöohjaajan toimenkuvaa, Outi kertoo jatkosta.

Järjestöohjaaja kehittää palokuntien harrastustoimintaa

Outi aloitti järjestöohjaajana entisen järjestöohjaaja Camilla Elglandin siirryttyä uusiin tehtäviin. Järjestöohjaaja kehittää monipuolisesti palokuntien harrastustoimintaa sekä luo edellytyksiä palokuntaharrastustoiminnan elinvoimaisuudelle ja kasvamiselle.

Tehtävään kuuluu materiaalien, kuten Kipinä- tai Leirikouluttajan oppaan päivitystä. Lisäksi Outi vastaa Palokuntoon-liikuntaohjelmasta sekä toimii yhtenä SPEKin turvahenkilöistä.

– Olen erittäin innoissani uudesta tehtävästä, sillä minusta tulikin vuoden kestävän hankkeen sijaan kiinteämpi osa palokuntapalveluiden kalustoa. Tehtäväni hankekoordinaattorina ja järjestöohjaajana tukevat toisiaan, ja tavoitteenani on jatkossakin tuoda kentän ääntä kuuluviin ja nuorisotoimintaa näkyviin, Outi iloitsee.

Uusimmat