Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 5/2023

Samuel Siliin on vuoden 2022 palokuntanuorisotyöntekijä

Vuoden palokuntanuorisotyöntekijäksi valittu Samuel Siliin Malmin VPK:sta on kehittänyt ennakkoluulottomasti palokuntanuorten leiritoimintaa ja osallisuutta yli 20 vuoden ajan. Samuel tunnetaan rohkeudesta ja villeistä ideoista.

Lue Samuelin haastattelu

Palokuntanuorten suomenmestaruudet ratkaistiin Varkaudessa

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu eli Veikon Malja ja SM-tietokilpailu järjestettiin lauantaina 6.5. Varkaudessa. Mukana oli yli 200 kilpailijaa 31 palokunnasta. Kalustonkäsittelyssä voiton vei Anjalan VPK ja tietokilpailussa Leppävaaran VPK.

Katso kooste kisapäivän tunnelmista

Joko olet lukenut Palokunta-esitteen? Anna palautetta ja voita lahjakortti!

SPEKin palokuntapalveluiden esite kokoaa yhteen palokunnille suunnatut materiaalit ja työkalut sekä ajankohtaiset aiheet. Palokunta-esite lähti Pelastustiedon toukokuun numeron välissä lehden tilaajille, mutta se on luettavissa myös verkossa. Keräämme palautetta esitteestä – vastaa kyselyyn viimeistään 19.5. ja voit voittaa 40 euron lahjakortin Palokunta-verkkokauppaan.

Tutustu esitteeseen, vastaa palautekyselyyn ja voita lahjakortti!

Videokilpailu palokunnille – palkintona 1 000 euroa

Onko palokunnassasi tarina, joka odottaa kertomistaan? Järjestämme palokunnille Palokuntalaistarina-videokilpailun 3.4.–31.5.2023. Videoiden arvioinnissa painotetaan kiinnostavaa tarinaa, joka luo positiivisen ja arvostusta herättävän kuvan palokuntatoiminnasta. Kilpailun palkintona on 1 000 euroa.

Lue tarkemmat ohjeet ja osallistu kilpailuun

Hälytysmuonitusseminaari kokosi yhteen jopa 100 aiheesta kiinnostunutta

SPEK järjesti lauantaina 6.5. Jyväskylän messu- ja kongressikeskus Paviljongissa Hälytysmuonitusseminaarin. Seminaariin osallistui sata innokasta hälytysmuonitusta tekevää tai sen aloittamista suunnittelevaa henkilöä 40 eri taholta.

Lue lisää seminaaripäivästä

Presidents’ Forum – ilmoittaudu mukaan toukokuun aikana

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Presidents' Forum kokoaa palokuntien puheenjohtajat ja päälliköt yhteen arvioimaan ja kehittämään palokuntien toimintaa 1.–3.9.2023 Silja Symphonylle. Ilmoittautumiset HAKAn kautta viimeistään keskiviikkona 31.5.

Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu

Tulevat tapahtumat

27

touko

2023

Palokuntien SM-kilpailut
27.5.2023, Helsinki

Palokuntien suomenmestaruuskilpailut eli Jehumalja-kilpailu järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.5. Kilpailun teemana on tänä vuonna pelastustoimi poikkeusoloissa. Yleisö on tervetullut kannustamaan paikan päälle!
Lisätietoa kilpailusta

29

touko

2023

Päivä Paloasemalla -tapahtumanjärjestäjän webinaari
29.5.2023, Teams

Viime vuosilta tutut, suositut Päivä Paloasemalla -webinaarit ovat täällä taas! Ensimmäinen webinaari järjestetään toukokuun lopussa. Webinaarissa tehdään katsaus vuoteen 2022 ja käydään läpi, mitä tälle vuodelle on suunnitteilla. Kaksi samansisältöistä webinaaria järjestetään Teamsissa maanantaina 29.5. klo 9.30–11.00 ja 17.00–18.30.
Ilmoittaudu mukaan webinaariin

1

syys

2023

Presidents’ Forum
1.-3.9.2023, Silja Symphony

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Presidents' Forum kokoaa palokuntien puheenjohtajat ja päälliköt yhteen arvioimaan ja kehittämään palokuntien toimintaa 1.–3.9. Silja Symphonylle.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

2

syys

2023

Palokuntakouluttajakurssi ja kurssinjohtajaperehdytys
2.9.-26.11.2023, Lahti

SPEKin palokuntakouluttajakurssi tarjoaa kouluttajaksi aikoville ja jo kouluttajina toimiville monipuolisesti työkaluja koulutusten suunnitteluun ja järjestämiseen. Ilmoittaudu syksyn kurssille viimeistään 2.8.!
Lue lisää kurssista ja ilmoittaudu mukaan

25

marras

2023

Päivä Paloasemalla®
25.11.2023

Tänä vuonna Päivä Paloasemalla järjestetään lauantaina 25.11. Ilmoittautuminen tapahtuman järjestäjäksi on avattu. Ilmoita paloasemasi mukaan nyt tai viimeistään 10.9.!
Ilmoita palokuntasi mukaan tapahtumaan