Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 11/2023

Uudistettu Kipinä-työkalu tarjoaa arvioinnin lisäksi ratkaisuja

Kipinä-työkalu tukee palokuntanuoriso-osastojen toimintaa ja sen kehittämistä. Työkalua on päivitetty, jotta se auttaisi nuoriso-osastoja löytämään ratkaisuja kehityskohteisiin. Pikkukipinä-arviointilomakkeen avulla myös nuorimmat osallistujat pääsevät antamaan palautetta toiminnasta.

Lue lisää uudistetusta Kipinä-työkalusta

Palokuntakouluttajakurssin tavoitteena on laadukkaat ja yhtenäiset viikkoharjoitukset

Opintokeskus Siviksen myöntämä laatumerkki on laajentunut syksyllä koskemaan kaikkien kurssinjohtajien pitämiä palokuntakouluttajakursseja. Kouluttajakurssin käyneet palokuntalaiset ovat hyödyntäneet uusia oppeja viikkoharjoituksissa onnistuneesti.

Lue lisää palokuntakouluttajakurssista

Päivä Paloasemalla -tapahtumat houkuttelevat lapsiperheitä 25.11.

Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 25.11. noin 380 paloasemalla eri puolilla Suomea. Koko perheen iloisissa tapahtumissa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja jo kuudettatoista kertaa. Tapahtumassa on nähtävillä palokunnan kalustoa, ja palokuntalaisiinkin pääsee tutustumaan. Saattaapa tapahtumasta saada jopa kipinän aloittaa palokuntaharrastus.

Etsi lähin paloasemasi ja osallistu tapahtumaan

Haussa Vuoden 2023 palokuntanuoriso-osasto

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö etsii Vuoden 2023 palokuntanuoriso-osastoa. Viime kerralla palkitut palokunnat ovat päässet voittosummien avulla tekemään tarpeellisia hankintoja nuorille. Ilmoita palokuntanuoriso-osastonne mukaan viimeistään 25.2.2024.

Lue lisää ja jätä hakemus

Hae Harrastustyöryhmän jäseneksi!

Etsimme palokuntanais- ja tukitoiminnasta perillä olevaa henkilöä mukaan Harrastustyöryhmään. Työryhmä koordinoi ja kehittää palokuntien yhdistys- ja harrastustoimintaa. Hae mukaan täyttämällä lomake viimeistään torstaina 30.11.

Lue lisää työryhmästä ja hae mukaan

Hae Palvelutyöryhmän jäseneksi!

Etsimme palokuntien palvelutoiminnasta perillä olevaa henkilöä mukaan Palvelutyöryhmään. Työryhmä koordinoi ja kehittää palokuntien palvelutoimintaa, kuten pelastus-, ensivaste- ja hälytysmuonitustoimintaa. Hae mukaan täyttämällä lomake viimeistään maanantaina 27.11.
Lue lisää työryhmästä ja hae mukaan

Palokuntanuori – tule ideoimaan tulevaisuuden palokuntaa!

Yleinen palokuntalaiskokous järjestetään Riihimäellä lauantaina 15.6.2024. Nuorten työryhmä toteuttaa vision tulevaisuuden palokunnasta kokousta varten. Jos olet innovatiivinen, idearikas ja iältäsi 15–18-vuotias palokuntanuori, hae mukaan viimeistään sunnuntaina 10.12. Työryhmään valitaan neljä palokuntanuorta.

Lue lisää työryhmästä ja hae mukaan

Suunnittele sammutin -kilpailu käynnissä 3.12. saakka

Sammuttimia määräävät säädökset ovat muuttumassa, minkä seurauksena käsisammuttimet voivat olla väreiltään ja muodoltaan paljon vaihtelevampia. Millainen sammutin sopisi sinun keittiösi tai olohuoneesi sisustukseen? Paloturvallisuusviikko järjestää Suunnittele sammutin -kilpailun. Vapauta mielikuvituksesi ja suunnittele sammutin, jonka kaikki suomalaiset haluavat parantamaan kotinsa paloturvallisuutta.

Lue lisää ja osallistu kilpailuun

Turvallisuuden varmistaminen palokunnissa

Palokunnissa on tärkeää varmistaa jäsenten, tilojen ja kaluston, sähköisten järjestelmien sekä tapahtumien turvallisuus. Palokuntaan.fi-verkkosivuille on koottu keinoja turvallisuudesta huolehtimiseen.

Lue lisää turvallisuudesta palokunnissa

Vinkkejä palokuntien viestintään!

Palokuntien suunnitelmallinen ja säännöllinen viestintä on tärkeää, jotta kiinnostuneet löytävät mukaan toimintaan. Palokuntaan.fi-verkkosivuille on koottu ohjeita ja materiaaleja viestinnän tueksi.
Tutustu viestintävinkkeihin

Tulevat tapahtumat

20

marras

2023

Palokuntanuorten keskustelufoorumi
20.11.2023, Teams

Tervetuloa palokuntanuorten keskustelufoorumiin kertomaan ja kuulemaan kentän kuulumiset maanantaina 20.11. klo 18. Keskustelufoorumi on tarkoitettu kaikille palokuntanuorisotoimintaan osallistuville.
Tarkempi ohjelma ja osallistumislinkki

21

marras

2023

Sopimushenkilöstön opetussuunnitelma 2024 -webinaari
21.11.2023, Teams

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan sopimushenkilöstön opetussuunnitelmasta. Pelastusopisto järjestää aiheesta kaksi samansisältöistä tilaisuutta tiistaina 21.11. klo 9 ja 18.
Lisätiedot ja osallistumislinkki

25

marras

2023

Päivä Paloasemalla®
25.11.2023

Tänä vuonna koko perheen Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 25.11. Tapahtumassa esitellään palokuntien toimintaa sekä kalustoa. Tehtävärasteilla opitaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja.
Etsi lähin paloasemasi ja osallistu tapahtumaan

7

joulu

2023

Palosuojelurahaston infotilaisuudet sopimuspalokunnille
7.12.2023, Teams

Palosuojelurahaston avustukset haetaan jatkossa Haeavustuksia.fi-palvelun kautta. Palvelua käytetään Suomi.fi-tunnuksilla. Palosuojelurahasto järjestää sopimuspalokunnille kolme samansisältöistä infotilaisuutta aiheesta: 15.11., 7.12. ja 17.1. klo 18–19.
Lisätiedot ja osallistumislinkki

18

touko

2024

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu ja SM-tietokilpailu
18.5.2024, Helsinki

Helsingin Pelastusliitto ja SPEK kutsuvat palokuntien nuoriso-osastot kilpailemaan palokuntanuorten kalustonkäsittelyn Suomen mestaruudesta eli Veikon Maljasta sekä SM-tietokilpailuun. Kilpailun tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin, mutta päivämäärä kannattaa laittaa jo kalenteriin!

15

kesä

2024

Save the Date: XXX Yleinen palokuntalaiskokous
15.6.2024, Riihimäki

Yleinen palokuntalaiskokous järjestetään ensi kesänä Riihimäellä. Luvassa paraati, kokous sekä iltaohjelmaa. Laita päivämäärä ylös – tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin!