Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 11/2021

Palokuntatoimikunnan ensimmäinen toimintavuosi täytti odotukset

Palokuntatoimikunta korvasi vuoden 2021 alussa aiemmat valtakunnalliset järjestö-, nais-, nuoriso- ja palokuntakoulutustoimikunnat. Toimikunta on vuoden aikana vakiinnuttanut asemansa palokuntien harrastus- ja palvelutoimintojen valtakunnallisesta koordinoinnista ja kehittämisestä vastaavana tahona.

Lue lisää

Kalajoen maastopalo -kyselyn tulokset julkaistu

Pelastusopisto toteuttaa kattavaa maastopaloselvitystä, jonka loppuraportti valmistuu tammikuussa 2022. Osana selvitystä SPEKin Palokuntapalvelut ja Pelastusopiston TKI-palvelut keräsivät kyselyllä kokemuksia ja palautetta Kalajoen maastopalon sammutus- ja huoltotöihin osallistuneilta. Kyselyn tulokset julkistettiin joulukuun alussa ja webinaaritallenne on nähtävillä 31.12.2021 asti.

Lue uutinen ja katso webinaaritallenne ja materiaalit täältä

SPEK pyytänyt pelastusliitoilta selvitystä epäasiallisen käytöksen ehkäisemisestä

SPEK on pyytänyt alueellisilta pelastusliitoilta selvitystä käytännön toimenpiteistä, joilla ne ovat pyrkineet ehkäisemään epäasiallista käytöstä palokuntatoiminnassa ja erityisesti nuorisotyössä. Epäasiallisella käytöksellä tarkoitetaan muun muassa seksuaalista häirintää, ahdistelua, kiusaamista tai väkivaltaa. Selvityksen tarkoituksena on kartoittaa alueiden tilannetta ja löytää yhteisiä keinoja toiminnan kehittämiseksi. Vastaukset on pyydetty lähettämään 22.12.2021 mennessä.

Lue lisää

Palokuntanuorten toiminnan tueksi luotu liikunnallisia viikkoharjoituspohjia ja videoita

SPEKin Palokuntoon-hanke on luonut valmiita tuntisuunnitelmia ja videomateriaalia palokuntanuorten viikkoharjoitusten tueksi. Materiaaleja voi käyttää esimerkiksi kevätkauden viikkoharjoitusten suunnitteluun.
Tutustu Palokuntoon-materiaaleihin täällä

Metsäpaloseminaareja keväälle 2022

SPEK ja SPPL ovat suunnitelleet keväälle 2022 kahta metsäpaloseminaaria, joissa käsitellään ajankohtaisia asioita metsä- ja maastopaloista. Lisätietoa seminaareista ja seminaarien tarkemmat ajankohdat julkaistaan tammikuun uutiskirjeessä.

Tule keskustelemaan palokuntatoiminnasta Discord-serverillemme

Keskustelualusta Discordiin on avattu Palokuntaan-serveri, joka kokoaa yhteen palokuntalaisia ja palokuntatoiminnasta kiinnostuneita keskustelijoita. Mikäli haluat osallistua keskusteluun Palokuntaan-Discordissa, tarvitset Discord-käyttäjätunnuksen. Rekisteröityminen on ilmaista ja helppoa.

Lisätietoa ja linkki keskusteluserverille

Liity Eldis 22 -palokuntaleirin uutiskirjeen tilaajaksi

Eldis 22 -palokuntaleirin uutiskirje on tarkoitus julkaista kuukausittain aina leirin alkuun saakka eli heinäkuuhun 2022. Tilaa uutiskirje alla olevasta linkistä, niin olet mukana Eldis 22 -infokirjeen lähetyslistalla ja kuulet ensimmäisten joukossa Eldis22 -leirin ajankohtaisista asioista.
Tilaa Eldis 22 -palokuntaleirin uutiskirje täältä

Opinnäytetyöstä viestintävinkkejä 
palokunnille

Vaasan Ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelija Katja Tihleman on tehnyt SPEKille tilaustyönä opinnäytetyön "Markkinointiviestinnän kehityssuunnitelma sopimuspalokunnille", jonka pohjalta on koostettu myös viestintävinkkejä palokunnille.

Tutustu opinnäytetyöhön ja palokuntien käyttöön tuotettuihin materiaaleihin täällä

Tutustu SPEKin Turvallisesti palokunnassa -sivuihin

Olemme avanneet Turvallisesti palokunnassa -nettisivut, joilta löytyy materiaalia ja keinoja kaikille turvallisen ja avoimen palokuntatoiminnan järjestämiseksi ja jokaisen palokuntalaisen turvallisuuden takaamiseksi.

Turvallisesti palokunnassa -sivut löydät täältä

Tulevat tapahtumat

16

joulu
2021

HAKA-webinaari palokunnille
16.12.2021, webinaari

SPEK järjestää HAKA Turvallisuusosaamisen hallinnointikannan koulutuksen palokuntien pää- ja osastokäyttäjille. Koulutus on kohdennettu erityisesti niille palokunnille, jotka eivät ole käyttäneet HAKAa tai ovat käyttäneet sitä esimerkiksi vain nuoriso-osastojen tapahtumien kirjaamiseen.
Lue lisää

17

tammi

2022

Ajankohtaista tietoa CTIF-kilpailusäännöistä
17.1.2022 klo 17-18, Teams

Tervetuloa kuulemaan ajankohtaisia asioita CTIF-kilpailutoiminnasta. Teamsissa järjestettävässä tilaisuudessa kuullaan viimeisimmät kuulumiset sekä nuorten että aikuisten Linzin tuomarikoulutuksesta. Tilaisuus nauhoitetaan ja se julkaistaan tilaisuuden jälkeen CTIF Suomen YouTube-kanavalla. Rekisteröidy mukaan viimeistään 14.1.2022.
Lue lisää

18

tammi

2022

Webinaarisarja ensiauttajille
18.1.-11.4.2022, Zoom

Suomen Punainen Risti, Suomen Meripelastusseura ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö järjestävät webinaarisarjan ensiauttajille. Kevään aikana tarjolla kolme kiinnostavaa webinaaria tajunnan häiriöistä, elvytyksestä ja vammapotilaan auttamisesta.

Lue lisää

31

tammi
2022

Putoamisvaarallisella alueella työskentelyn kehittämisen seminaari
31.1.-1.2.2022, Tampere

Pelastusopisto järjestää Tampereella Palosuojelurahaston rahoittaman Putoamisvaarallisella alueella työskentelyn kehittäminen Suomessa -hankkeen loppuseminaarin. Seminaarissa käydään läpi hankkeen tuloksia, esitellään ajankohtaisia aiheita ja keskustellaan muun muassa sisäministeriön antaman ohjeen vaikutuksista käytännön PVAT-työhön. Seminaarista on mahdollista saada sopimushenkilöstön PVAT1-kurssin vastaavan kouluttajan kelpoisuus.

Lue lisää

15

helmi

2022

Sammutustekniikan kehittämisseminaari
15.-16.2.2022, Jyväskylä

Pelastusopisto järjestää sammutustekniikan kehittämisseminaarin, jossa kehitetään yhdessä sammutustekniikkaa ja sopimushenkilöstön sammutustekniikkakurssia sekä jaetaan tietoa sammutustekniikassa meneillään olevista hankkeista ja tulevista julkaisuista.
Lue lisää