Lue nettiversio täältä.

Palokuntatoiminta Materiaalia ja ohjeita Tapahtumakalenteri Yhteystiedot
Palokuntatoiminnan uutiskirje 6/2022

Palokuntalaistarina-videokilpailu palokunnille

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Palokuntapalvelut järjestää palokunnille palokuntalaistarina-videokilpailun 15.6.-31.8.2022.

Palokunnissa on yhtä monta tarinaa kuin on palokuntalaistakin. Kerro oma tarinasi, jaa se somessa ja ilmoittaudu mukaan kilpailuun elokuun loppuun mennessä!

Lisätietoa löydät täältä

Palokuntanais- ja nuorisotyön 70-vuotisjuhlassa Turussa palkittiin ansioituneita 

Vuosi 2022 on järjestäytyneen palokuntanuoriso- ja naistyön 70. juhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi Turussa järjestettiin toukokuussa iltajuhla, jossa muisteltiin palokuntien naistyön ja nuorisotyön historiaa ja suunnattiin katseita myös tulevaan. Lisäksi juhlassa palkittiin palokuntanais- ja nuorisotyössä ansioituneita henkilöitä ansioristein sekä Vuoden palokuntanuorisotyöntekijä huomionosoituksella.

Lue lisää

Marko Pousi valittiin vuoden 2021 palokuntanuorisotyöntekijäksi

SPEKin valtakunnallinen palokuntatoimikunta on valinnut Marko Pousin Lauritsalan VPK:sta vuoden 2021 palokuntanuorisotyöntekijäksi. Vuoden palokuntanuorisotyöntekijäksi valittu Marko Pousi on omistautunut työlleen palokuntanuorten parissa. Vuoden aikana koetut terveyshuoletkaan eivät saaneet Markoa luopumaan palokuntanuorisotyöstä tai iloisesta ja positiivisesta asenteestaan.

Lue lisää

Palokuntanuorten Suomen mestaruudet ratkottiin toukokuussa

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu eli Veikon Malja sekä SM-tietokilpailu järjestettiin toukokuun puolivälissä Turussa. Suomen mestaruuksista miteltiin lähes 30 joukkueen voimin. Kalustonkäsittelyssä voiton vei Nousiaisten VPK:n joukkue 1 ja tietokilpailussa Jämijärven VPK. Kilpailut järjestettiin nyt jo 30. kerran eli kyseessä oli kilpailujen juhlavuosi.  

Lue lisää

Löydät SPEKin Palokuntapalvelut Eldis 22 -leiriltä

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Palokuntapalveluiden tiimi on tavattavissa kansainvälisellä palokuntanuorten Eldis 22 -leirillä. Löydät meidät ohjelmateltasta.

Tervetuloa moikkaamaan ja tutustumaan toimintaamme! Olemme paikalla myös leirin vierailupäivänä keskiviikkona 6.7. Lue vierailupäivästä lisää alla olevasta tapahtumakalenterista.

Ilmoittaudu Päivä Paloasemalla -tapahtuman järjestäjäksi

Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään paloasemilla ympäri Suomen 26.11.

Ilmoittautuminen Päivä Paloasemalla -tapahtuman järjestäjäksi on nyt käynnissä:

https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/ilmoittautuminen/

Anmäl dig som arrangör av evenemanget:
https://paloturvallisuusviikko.fi/sv/en-dag-pa-brandstationen/anmalning/

Tule keskustelemaan palokuntatoiminnasta Discordiin

Keskustelualusta Discordista löydät Palokuntaan-serverin, joka kokoaa yhteen palokuntalaisia ja palokuntatoiminnasta kiinnostuneita keskustelijoita. Mikäli haluat osallistua keskusteluun Palokuntaan-Discordissa, tarvitset Discord-käyttäjätunnuksen. Rekisteröityminen on ilmaista ja helppoa.

Lisätietoa ja linkki keskusteluserverille

Palokuntaan esports -turnauksen voittoon Aitoon VPK

Toukokuun viimeisellä viikolla järjestettiin historian ensimmäinen Palokuntaan esports -turnaus, joka kokosi videopelaamisesta kiinnostuneita palokuntalaisia yhteen. Neljän joukkueen voimin mitellyn esports-turnauksen voiton vei Aitoon VPK Pirkanmaalta. 
Lue lisää

Tulevat tapahtumat

3

heinä

2022

Eldis 22 palokuntanuorten kansainvälinen leiri
3.-9.7.2022, Helsinki, Malmin lentokenttä

Eldis 22 on palokuntanuorten kansainvälinen koulutusleiri, joka järjestetään heinäkuun alussa Helsingissä Malmin lentokentällä. Eldis 22 -leiri kerää palokuntanuoria oppimaan uusia taitoja, kokemaan unohtumattomia elämyksiä ja tapaamaan uusia sekä vanhoja tuttuja.
Lue lisää

5

heinä

2022

Palokuntanaisten tieto- ja taitokilpailu SM-Iines
5.7.2022, Helsinki

SM-Iines on palokuntanaisten tieto- ja taitokilpailu, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja edistää palokuntanaisten tietoja ja taitoja sekä herättää kiinnostusta palokuntanaistoimintaan ja siinä tarvittavien tietojen ja taitojen kehittämiseen. SM-Iines järjestetään palokuntanuorten kansainvälisen Eldis 22 -leirin yhteydessä.
Lue lisää

6

heinä

2022

XXIX Yleinen palokuntalaiskokous
6.7.2022, Heureka, Vantaa

XXIX Yleinen palokuntalaiskokous järjestetään keskiviikkona 6.7.2022 kello 13 alkaen Eldis 22 kansainvälisen palokuntanuorten leirin vierailupäivän aikana. Kokous pidetään Heurekassa, Vantaalla. Kokous on avoin kaikkien palokuntien edustajille. Ilmoittaudu mukaan torstaihin 30.6. mennessä!
Lue lisää ja ilmoittaudu

6

heinä

2022

Vierailupäivä Eldis 22 -leirillä
6.7.2022, Malmin lentokenttä, Helsinki

Vierailupäivä on keskiviikkona 6.7. klo 14-20. Kaikki palokuntanuorisotoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita vierailemaan leirillä. Vierailuaikana nuorilla ei ole koulutusta ja alueella järjestetään erilaisia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Tulijoiden toivotaan ilmoittautuvan etukäteen, jotta leirijärjestäjät osaavat varautua liikenne- ja vierailijamääriin. Ilmoittautumislomake avautuu maanantaina 27.6. klo 9.00.
Ilmoittaumislomakkeen löydät täältä

6

heinä

2022

Sankoruiskun SM-kilpailu
6.7.2022, Eldis 22 -leiri, Helsinki

Palokuntanuorten sankoruiskun SM-kilpailu järjestetään keskiviikkona 6.7.2022 klo 18 alkaen Eldis 22 -leirin vierailupäivänä.
Lue lisää

2

syys

2022

Presidents' Forum kehittämisseminaari palokuntien puheenjohtajille
2.-4.9.2022, Silja Serenade

SPEKin Presidents' Forum kokoaa palokuntien puheenjohtajat ja päälliköt yhteen arvioimaan ja kehittämään palokuntien toimintaa syyskuun alussa Silja Serenadelle. Tilaisuudessa perehdymme muun muassa palokuntatoiminnan tulevaisuusskenaarioihin ja toimintaohjelmallisiin tavoitteisiin sekä palokuntien toiminnan suunnittelun ja seurannan tueksi kehitettyihin työkaluihin. Tämä on erinomainen tilaisuus arvioida oman palokuntasi tilaa ja suunnitella tulevaa. Ilmoittautuminen on auki sunnuntaihin 10.7. asti.
Lue lisää ja ilmoittaudu

26

marras

2022

Päivä Paloasemalla -tapahtuma
26.11.2022

Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään paloasemilla ympäri Suomen marraskuun lopussa. Ilmoittautuminen Päivä Paloasemalla -tapahtuman järjestäjäksi on nyt käynnissä!

Ilmoittaudu tapahtuman järjestäjäksi:
https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/ilmoittautuminen/

Anmäl dig som arrangör av evenemanget:
https://paloturvallisuusviikko.fi/sv/en-dag-pa-brandstationen/anmalning/