Uutiset

Uutiset

Yleiskuvaa Turun Varvintorille rakennetuista kalustonkäsittelyn SM-kilpailuradoista. Kuvassa myös paljon ihmisiä kilpailualueella ja sen läheisyydessä.

Julkaistu 23.05.2022

Palokuntanuorten Suomen mestaruuksista kisailtiin Turussa

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu eli Veikon Malja ja SM-tietokilpailu järjestettiin toukokuun puolivälissä Turussa. Suomen mestaruuksista miteltiin lähes 30 joukkueen voimin. Kalustonkäsittelyssä voiton vei Nousiaisten VPK:n joukkue 1 ja tietokilpailussa Jämijärven VPK.

Palokuntanuorten SM-kilpailut järjestettiin Turussa Varvintorilla lauantaina 14.5.2022. Kilpailut järjestettiin nyt jo 30. kerran eli kyseessä oli kilpailujen juhlavuosi.  

– Vaikka edelliset palokuntanuorten SM-kilpailut järjestettiin poikkeuksellisesti lokakuussa 2021, saimme kuitenkin hienon määrän kisailijoita mukaan myös tämän vuoden mestaruuskilpailuihin. Osallistujamäärässä oli itse asiassa kasvua viime vuoteen, iloitsee SPEKin palokuntien harrastustoiminnan kehittämispäällikkö Niko Ara.  

Veikon maljan voittoa juhli tuttu joukkue

Kalustonkäsittelyn SM-kilpailuun eli Veikon maljaan osallistui yhteensä 28 joukkuetta. Voittajaksi selviytyi Nousiaisten VPK:n joukkue 1 ajalla 5.22.31. Toiselle sijalle tuli Vaajakosken VPK ajalla 6.21.18 ja kolmannelle sijalle ylsi Tirilän VPK ajalla 9.37.18.

Veikon maljan voittajajoukkue: Nousiaisten VPK:n joukkue 1.

SM-tietokilpailuun osallistui kaikkiaan 20 joukkuetta, joista voiton vei Jämijärven VPK. Toinen ja kolmas sija menivät Nousiaisten VPK:n joukkueille. Hopeaa otti Nousiaisten VPK:n joukkue 2 ja pronssia Nousiaisten VPK:n joukkue 2. 

Tietokilpailun voittajajoukkue: Jämijärven VPK.

Veikon Maljan ja SM-tietokilpailun voittajien lisäksi kilpailuissa palkittiin myös paras joukkueenjohtaja ja tunnustuspalkinto jaettiin Nousiaisten VPK:n 1. joukkueelle. Sama joukkue vei palkinnon myös viime vuonna. 

Täältä voit katsoa palokuntanuorten SM-kilpailujen 2022 tulokset kokonaisuudessaan.   

Kilpailut käytiin iloisissa tunnelmissa 

Kilpailupäivän aamu alkoi joukkueenjohtajille tarkoitetulla infolla ja kilpailut sujuivat hyvin pienestä kalustonkäsittelykilpailun alkuviivästyksestä huolimatta. Aurinko helli kisaajia ja paikalle saapuneita katsojia.  

Kilpailuradalla testattiin tänä vuonna joukkueiden taitoja muun muassa selvityksen teossa, kaluston sitomisessa nostoja varten sekä ensiavussa. Tietokilpailuun osallistuttiin sisätiloissa, kukin joukkue perinteisesti paperia ja kynää käyttäen.

Ratatuomari Kirsi Peltonen seuraa kalustonkäsittelykilpailua.

– Palokuntanuorisotoiminnan lamauttaneiden koronavuosien jälkeen nuorista ja heidän ohjaajistaan huokui osallistumisen ilo siitä, että päästään taas kokoontumaan yhteen. Tapahtumassa oli jälleen kerran positiivinen ja iloinen tunnelma, SPEKin palokuntapalveluiden järjestöohjaaja Camilla Elgland kertoo.  

Kilpailupaikalla oli tarjolla myös ohjeisohjelmaa, kuten alkusammutusta sankoruiskulla sekä "simulaattori", jossa pääsi kokemaan miltä tuntuu, kun auto on katollaan. Palokuntanuorten SM-kilpailujen suojelijana toimi Varsinais-Suomen pelastusjohtaja Juha Virto.

Tarjolla oli myös ohjeisohjelmaa.

Kilpailujen järjestämisestä vastasivat tänä vuonna Länsi-Suomen Pelastusalan liitto yhdessä SPEKin kanssa ja käytännön järjestelyistä kilpailulautakunta, johon kuuluivat Minttu Uitto, Irma Ilomäki, Aki Hjort, Timo Nurminen, Peter Igman, Minna Jäntere sekä Nina Aronen. 

Seuraavan kerran kilpailut järjestetään toukokuussa 2023 Varkaudessa. Kilpailujen järjestämisvastuussa on tuolloin Pohjois-Savon Pelastusalan Liitto ry. 

Uusimmat