Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Tapahtumat

Palokuntanuoria sammuttamassa letkulla paloa. Kouluttaja valvoo taustalla.

Tietoiskut palokuntanuorten kouluttajille

11.10.2023-12.10.2023

Teams

Järjestämme valtakunnallisella Nuorisotyön viikolla 9.–15.10. tietoiskuja palokuntanuorten kouluttajille ja ohjaajille sekä muille nuorten kanssa toimiville. Hyppää mukaan linjoille – ei ennakkoilmoittautumista!

Osallistumistuminen

Tietoiskut pidetään Teamsissa keskiviikkona 11.10. ja torstaina 12.10. klo 17.30–19. Voit osallistua niihin osioihin, jotka koet itsellesi hyödyllisiksi. Kaikki tietoiskut tallennetaan.

Keskiviikko 11.10.

Palokuntoon klo 17.30–18

Palokuntoon-liikuntaohjelma vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia lisäämällä viikkoharjoituksiin liikunnallisuutta. Palokuntien nuoriso-osastojen käyttöön on tuotettu valmiita viikkoharjoituskortteja ja esimerkkivideoita, joiden avulla harjoituksiin voi helposti tuoda fyysistä toiminnallisuutta.  

Viikkoharjoituspankki klo 18.–18.30

Harjoitukset.spek.fi-sivustolta löytyy viikkoharjoituspankki, jossa on valmiita harjoitussuunnitelmia palokuntanuoriso-osastojen käyttöön. 

Palokuntakouluttajakurssi, Nuorten kanssa toimiminen –kurssi klo 18.30–19

SPEKin palokuntakouluttajakurssi tarjoaa kouluttajiksi aikoville ja kouluttajina jo toimiville monipuolisesti työkaluja koulutusten suunnitteluun ja järjestämiseen. Nuorten kouluttajaksi haluavat käyvät jatkossa kouluttajakurssin lisäksi erillisen nuorten kouluttajan lisäosan. Kurssi soveltuu sellaisenaan myös henkilöille, jotka toimivat nuoriso-osastoissa apuohjaajan roolissa.

Torstai 12.10.

Kipinä-työkalu klo 17.30–18

Kipinä-työkalu kannustaa, haastaa ja tukee palokuntanuoriso-osastojen toimintaa sekä toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä. Työkalun sisältää 28 erilaista arvioitavaa kohdetta, joille on asetettu esimerkkikysymykset sekä neljä tavoitetasoa: edistynyt, kunnossa, kehitettävää ja ei kunnossa. Tavoitteena on, että jokainen nuoriso-osasto olisi kunnossa-tasolla.

Nuorten ja ohjaajien rekrytointi klo 18.–18.30

Olemme luoneet vapaasti käytettäviä mainosmateriaaleja ja työkaluja palokuntien rekrytoinnin tueksi. Kerromme esimerkiksi palokuntanuorisotoiminnan videosta, uuden apuohjaajan perehdytysmateriaalista ja rekrytoinnin vinkkilistasta.

Palokuntanuorisotoiminnan palkinnot klo 18.30–19

Palkitsemme Vuoden palokuntanuorisotyöntekijän, Vuoden palokuntanuoriso-osaston sekä ensimmäistä kertaa Vuoden palokuntanuoren. Tule kuulemaan lisää palkintojen hakemisesta!

Lisätiedot

Outi Kunnamo
outi.kunnamo@spek.fi
p. 040 355 4477