SPEKin palokuntatapahtumia

Nuorten Sankoruiskun SM-kilpailu

Nuorten Sankoruiskun SM-kilpailu järjestetään palokuntanuorten valtakunnallisten leirien yhteydessä neljän vuoden välein. Alueelliset pelastusliitot järjestävät karsinnat ennen valtakunnallista leiriä ja ilmoittavat kaksi (2) parasta joukkuetta kilpailuun.

Palokuntanuorten SM-tietokilpailu ja Veikon Malja

Palokuntanuorten SM-tietokilpailu ja Veikon Malja -kilpailu järjestetään vuosittain yhteisenä tapahtumana.

Veikon Malja kilpailun tarkoituksena on

  • kehittää palokuntanuorten henkilökohtaisia taitoja kaluston käsittelyssä ikäluokkansa tasolla ja kilpailujoukkueen puitteissa, sekä samalla antaa heille tilaisuus verrata joukkueensa tasoa toisiin vastaaviin joukkueisiin.

Palokuntanuorten tietokilpailun tarkoituksena on

  • kannustaa erilaisten turvallisuusmateriaalien ja -kulttuurin opiskeluun
  • opetettujen, koulutukseen liittyvien tietojen kertaaminen ja syventäminen
  • nuorten itseluottamuksen ja yhteisöllisyyden lujittaminen.

Presidents’ Forum

Presidents' Forum kokoaa palokuntien puheenjohtajat ja päälliköt yhteen arvioimaan ja kehittämään palokuntien toimintaa vuosittain.

Tilaisuudessa pääset kehittämään oman palokuntasi toimintaa palokuntien toimintaohjelmallisten tavoitteiden ja palokuntien toiminnan suunnittelun ja seurannan tueksi kehitettyjen työkalujen avulla. Lisäksi saat arvokkaita vinkkejä muiden palokuntien hyvistä käytänteistä. Presidents' Forum on erinomainen tilaisuus innostua arvioimaan ja kehittämään oman palokuntasi toimintaa.

Presidents' Forumin kävijät pääsevät jakamaan ajatuksiaan myös Teams-kanavalla ympäri vuoden.

SM-Iines

SM-Iines on palokuntanaisten tieto- ja taitokilpailu, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja edistää palokuntanaisten tietoja ja taitoja sekä herättää kiinnostusta palokuntanaistoimintaan ja siinä tarvittavien tietojen ja taitojen kehittämiseen. 

Yleinen palokuntalaiskokous

Yleinen palokuntalaiskokous juontaa juurensa palokuntalaisten ensimmäisestä yhteisestä kokoontumisesta 1889 Helsingin VPK:n rakennuksen vihkiäistilaisuuden yhteydessä. Tuolloin tilaisuudelle oli laadittu asialista yhteisesti edistettävistä asioista. 1900-luvulla perinne jäi joksikin aikaa ja tauon jälkeen ensimmäinen yleinen palokuntalaiskokous järjestettiin vuonna 2006 Oulussa. ​Yleinen palokuntalaiskokous järjestetään noin joka kolmas vuosi. Seuraava kokous järjestetään Riihimäellä 15.6.2024.