SPEKin palokuntatapahtumia

Nuorten Sankoruiskun SM-kilpailu

Nuorten Sankoruiskun SM-kilpailu järjestetään palokuntanuorten valtakunnallisten leirien yhteydessä neljän vuoden välein. Alueelliset pelastusliitot järjestävät karsinnat ennen valtakunnallista leiriä ja ilmoittavat kaksi (2) parasta joukkuetta kilpailuun.

Palokuntanuorten SM-tietokilpailu ja Veikon Malja

Palokuntanuorten SM-tietokilpailu ja Veikon Malja -kilpailu järjestetään vuosittain yhteisenä tapahtumana.

Veikon Malja kilpailun tarkoituksena on

  • kehittää palokuntanuorten henkilökohtaisia taitoja kaluston käsittelyssä ikäluokkansa tasolla ja kilpailujoukkueen puitteissa, sekä samalla antaa heille tilaisuus verrata joukkueensa tasoa toisiin vastaaviin joukkueisiin.

Palokuntanuorten tietokilpailun tarkoituksena on

  • kannustaa erilaisten turvallisuusmateriaalien ja -kulttuurin opiskeluun
  • opetettujen, koulutukseen liittyvien tietojen kertaaminen ja syventäminen
  • nuorten itseluottamuksen ja yhteisöllisyyden lujittaminen.

Presidents’ Forum

Presidents' Forum kokoaa palokuntien puheenjohtajat ja päälliköt yhteen arvioimaan ja kehittämään palokuntien toimintaa vuosittain. Tilaisuudessa perehdytään muun muassa palokuntatoiminnan tulevaisuusskenaarioihin ja toimintaohjelmallisiin tavoitteisiin sekä palokuntien toiminnan suunnittelun ja seurannan tueksi kehitettyihin työkaluihin. Tämä on erinomainen tilaisuus arvioida oman palokuntasi tilaa ja suunnitella tulevaa.

SM-Iines

SM-Iines on palokuntanaisten tieto- ja taitokilpailu, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja edistää palokuntanaisten tietoja ja taitoja sekä herättää kiinnostusta palokuntanaistoimintaan ja siinä tarvittavien tietojen ja taitojen kehittämiseen. 

Hae SM-Iineksen 2024 järjestäjäksi!

Palokuntanaisten SM-Iines järjestetään jälleen vuonna 2024. Järjestäjäksi voi hakea täyttämällä Webropol-lomakkeen viimeistään keskiviikkona 31.1.2024.

Yleinen palokuntalaiskokous

Yleinen palokuntalaiskokous juontaa juurensa palokuntalaisten ensimmäisestä yhteisestä kokoontumisesta 1889 Helsingin VPK:n rakennuksen vihkiäistilaisuuden yhteydessä. Tuolloin tilaisuudelle oli laadittu asialista yhteisesti edistettävistä asioista. 1900-luvulla perinne jäi joksikin aikaa ja tauon jälkeen ensimmäinen yleinen palokuntalaiskokous järjestettiin vuonna 2006 Oulussa. ​Yleinen palokuntalaiskokous järjestetään noin joka kolmas vuosi. Seuraava kokouks järjestetään Riihimäellä vuonna 2024.