Uutiset

Uutiset

Julkaistu 14.01.2021

Palokuntien merkit -oppaan täydennetty ja päivitetty versio julkaistu

Alun perin vuonna 2009 julkaistu Palokuntien merkit -opas on nyt päivitetty jo toistamiseen. Edellinen painos julkaistiin vuonna 2014. Kolmas painos ilmestyy ainoastaan sähköisessä muodossa.

Tuoreimman version suurimmat muutokset liittyvät oppaan toiseen osaan eli pelastusalan ansiomerkkeihin ja niiden käyttämiseen liittyvään ohjeistukseen. Oppaaseen on lisätty lukuisia pelastusalan järjestöjen ansiomerkkejä ja palokuntien vuosijuhlamitaleja. Käyttäjäystävällisyyttä on pyritty parantamaan niin, että lukijan ei tarvitsisi etsiä ohjeita useista lähteistä kuten aiemmin. Oppaan alkuun on myös lisätty sisällysluettelo, josta löytyy kätevästi linkit eri osioihin.

Vuonna 2020 käyttöön otettu pelastusalan hautakivimerkki on lisätty kokonaan uutena osiona oppaaseen. Merkki on tarkoitettu pelastusalalla toimineen henkilön elämäntyön ja harrastuksen kunnioittamiseksi. Hautakivimerkki on Yleisen Palokuntaliiton tunnuksen pohjalta valmistettu valettu pronssitunnus hautamuistomerkkeihin.

Jatkossa sähköisesti julkaistavaa opasta päivitetään säännöllisesti. Liitot ja palokunnat voivat toimittaa päivitystoiveita ja valokuvia merkeistä osoitteeseen: palokunta@spek.fi.

Merkkiopas on luettavissa verkossa sekä ladattavissa PDF-tiedostona:

palokuntaan.fi-sivuilla https://www.palokuntaan.fi/oppaat

ISSUU-palvelussa https://issuu.com/spek_ry/docs/oppaita_palokuntalaisille_palokuntien_merkit

Uusimmat