Palokuntaan Esports

Järjestämme lokakuun lopussa kaikille yli 16-vuotiaille palokuntalaisille suunnatun Palokuntaan Esports CS:GO-turnauksen. Turnaus kerää e-urheilusta kiinnostuneet palokuntalaiset viettämään aikaa yhdessä ja verkostoitumaan.

Turnaus järjestetään 23.–29.10.2023. Pelit järjestetään ilta-aikaan. Finaalipäivä sovitaan finalistien kanssa erikseen. Aikataulu tarkentuu ilmoittautumisen sulkeuduttua.

Viiden hengen joukkueet – jäsenet voivat tulla eri palokunnista

Turnaus pelataan viiden hengen joukkueissa. Joukkueet kisaavat etäyhteyksin Discordissa ja joukkueen jäsenet ovat yhteisellä puhekanavalla. Turnaus striimataan Twitchiin.

Turnaukseen voi ilmoittautua valmiin joukkueen kanssa. Joukkueen jäsenet voivat tulla eri palokunnista, sillä pelaajien ei tarvitse olla maantieteellisesti samassa paikassa. Jos sinulla ei ole joukkuetta, voit ilmoittautua mukaan varapelaajaksi.

Alaikäraja on pelin (CS:GO) mukaisesti K-16, mutta turnaukselle ei ole asetettu yläikärajaa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 30.9.

Ilmoittautuminen avataan tiistaina 29.8. klo 9.00. ja se sulkeutuu lauantaina 30.9.2023. Mukaan mahtuu kuusi nopeiten ilmoittautunutta joukkuetta.

  • Ilmoittautumislomake

Mikä Esports?

Esports, electronic sports tai elektroninen urheilu on digitaalista kilpapelaamista. Kaksi pelaajaa tai tiimiä pelaavat samaa peliä ja ottavat mittaa toisistaan. Pelaajien määrä, voittamisen ehdot ja pelaamisen rajat vaihtelevat pelistä riippuen.

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) on yksi maailman suosituimpia esport-pelejä. Peli on ensimmäisessä persoonassa pelattava taktiikkapeli, jossa kaksi viiden hengen joukkuetta pelaa vastakkain tietystä pistemäärästä.

Miksi Esporttia palokuntatoimintaan?

Esports yhdistää sekä verkossa tapahtuvaa että fyysistä toimintaa. Turnaus ei katso palokunnan perinteisiä osastorajoja, ja sen avulla voidaan vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Esports-pelaaminen on myös ilmaista ja saavutettavaa.

Turvallinen palokuntatapahtuma

Kilpailun järjestäjät tukevat ja ohjaavat peliin osallistuvia nuoria ja aikuisia, jotta pelitapahtuma on turvallinen kaikille. Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.