Nuorisotyön viikko

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään 9.–15.10.2023 teemalla tätä on nuorisotyö. Teemaviikolla on tarkoitus nostaa muun muassa nuorisotyöntekijöiden ja järjestöjen tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi.

Nuorisotyön viikon järjestää Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi.

Välitä kiitos ohjaajalle, kouluttajalle tai muulle palokuntanuorisotoiminnan vapaaehtoiselle!

Onko palokunnassasi joku nuorten kanssa toimiva, kenelle haluaisit lähettää kiitokset? Kenen työtä nuorten parissa erityisesti arvostat? Onko joku luonut hyvää ilmapiiriä nuoriso-osastoon?

Keräämme Nuorisotyön viikon kunniaksi palokuntanuorilta, kanssatoimijoilta ja nuorten huoltajilta kiitoksia palokuntanuorten kouluttajille, ohjaajille ja muille nuorten kanssa toimijoille.

Pääset jättämään kiitoksen Webropol-lomakkeella. Kiitoksen voi lähettää yksin tai yhdessä sekä nimellä tai ilman nimeä. Kiitoksia voi lähettää lomakkeella sunnuntaihin 15.10. saakka.

Lähetämme kiitokset saaneille toimijoille diplomit kiitoksineen nuorisotyön viikon jälkeen. Julkaisemme myös kiitoksia ilman tunnistetietoja viikon aikana somessa.

Valmis somepostaus palokunnille

Olemme tehneet palokunnille valmiin somepostauksen, jota voi käyttää teemaviikolla. Tavoitteena on nostaa esille palokuntanuoristoiminnan tärkeyttä sekä ohjaajien, kouluttajien ja muiden vapaaehtoisten tekemää arvokasta työtä.
Valmiin somepostauksen lisäksi kannustamme palokuntia esittelemään ensi viikolla nuorisotoimintaa omissa postauksissaan.

Löydät sometekstin ja -kuvat materiaalipankistamme.

Tietoiskut palokuntanuorten kouluttajille

Järjestämme Nuorisotyön viikolla tietoiskuja palokuntanuorten kouluttajille ja ohjaajille sekä muille nuorten kanssa toimiville. Hyppää mukaan linjoille – ei ennakkoilmoittautumista!

Osallistumistuminen

Tietoiskut pidetään Teamsissa keskiviikkona 11.10. ja torstaina 12.10. klo 17.30–19. Voit osallistua niihin osioihin, jotka koet itsellesi hyödyllisiksi. Kaikki tietoiskut tallennetaan.

Aiheet

Keskiviikko 11.10.

  • Palokuntoon klo 17.30–18
  • Viikkoharjoituspankki klo 18.–18.30
  • Palokuntakouluttajakurssi, Nuorten kanssa toimiminen –kurssi klo 18.30–19

Torstai 12.10.

  • Kipinä-työkalu klo 17.30–18
  • Nuorten ja ohjaajien rekrytointi klo 18.–18.30
  • Palokuntanuorisotoiminnan palkinnot klo 18.30–19

Lisätietoa aiheista tapahtumasivulta.