Uutiset

Uutiset

Ylivieskan VPK:n nuoret sankoruiskuradalla.

Julkaistu 07.07.2022

Eldiksellä kisattiin Suomen mestaruuksista

Palokuntanuorten kansainvälisen Eldis 22 -suurleirin aikana ratkottiin palokuntanaisten tieto- ja taitokilpailun eli SM-Iineksen sekä palokuntanuorten sankoruiskun Suomen mestaruudet.

Palokuntanuorten suurleirillä Malmin lentokentällä on järjestetty leiriviikon aikana paljon oheisohjelmaa, jota myös nuoret ovat päässeet seuraamaan. Tiistaina 5.7. palokuntanaiset ottivat toisistaan mittaa perinteisessä tieto- ja taitokilpailussa SM-Iineksessä ja keskiviikkona 6.7. pääsivät palokuntanuoret esittelemään taitojaan sankoruiskun SM-kilpailussa.

Palokuntanaisten tieto- ja taitokilpailussa SM-mitaleita jaettiin kahdessa sarjassa

Palokuntanaisten tieto- ja taitokilpailu SM-Iines testasi palokuntanaisten osaamista tietokilpailuosuudella ja kolmella taitorastilla, joissa naiset pääsivät selvittämään arjen turvallisuuteen ja kyberturvallisuuteen liittyviä tehtäviä, pyöräilyonnettomuuden ensiaputehtävää sekä palo- ja pelastustehtävänä munkkirasvapaloa.

Riihimäen VPK:n joukkue ensiaputehtävällä.

SM-Iineksessä on kaksi sarjaa, palokuntien ja pelastusliittojen sarja. Palokuntien sarjassa kisasi yhdeksän joukkuetta eri puolilta Suomea ja liittojen sarjassa yksi joukkue.

Palokuntanaisten Suomen mestaruuksista käytiin kova kilpa

Palokuntien sarjassa voiton vei Ventelän VPK:n joukkue Ventelän typyt eli Hanna Syrjälä, Janina Lepistö ja Emma Leimukoski 150 pisteellä, toiseksi tuli Malmin VPK:n Malmin mimmit eli Kaisa Tolmusk, Sari Tuuri-Salonen ja Niina Sairila 144 pisteellä ja kolmanneksi Turun VPK eli Niina Katariina Laitila, Maarit Tihleman ja Minna Jäntere 140 pisteellä. Lisäksi kilpailussa jaettiin tsempparipalkinto, jonka pokkasivat Ventelän typyt.

Palokuntien sarjan mitalistit: vasemmalla Malmin mimmit, keskellä Ventelän typyt ja oikealla Turun VPK.

– Kun saimme tsempparipalkinnon, olimme aivan varmoja, että jäisimme neljännelle sijalle, kuten viimeksi kilpailuun osallistuessamme. Tuolloin saimme myös tsempparipalkinnon, Ventelän typyt kertovat tunnelmistaan palkintojenjaossa.

– Tiesimme, että olimme valmistautuneet kilpailuun paremmin kuin viimeksi ja suoriutuneet rasteilla hyvin, mutta oli se silti yllätys, kun voittaja julistettiin, Hanna, Janina ja Emma kertovat iloisina kultamitalit kaulassa.

Kuvassa Ventelän typyt eli Emma Leimukoski, Hanna Syrjälä ja Janina Lepistö.

Pelastusliittojen sarjassa kultamitalit jaettiin Kaakkois-Suomen Palokuntanaiset ry:n joukkueen jäsenille. Joukkue keräsi kilpailussa yhteensä 140 pistettä.

Kuvassa pelastusliittojen sarjan voittaja Kaakkois-Suomen Palokuntanaiset ry eli Tiina Laihanen, Laura Vierula ja Jaana Seppä.

Kilpailun tulokset löydät täältä ja tietokilpailun oikeat vastaukset täältä.

Palokuntanuoret ratkoivat sankoruiskun Suomen mestaruudet leirin vierailupäivänä

Sankoruiskun SM-kilpailussa palokuntanuoret kisailivat sankoruiskuosaamisessa kilpailuradalla, joka koostui useasta erilaisesta sankoruiskulla suoritettavasta tehtävästä, kuten jalkapallon kuljettamisesta.

Kilpailuun osallistui 11 varsinaista joukkuetta sekä kolme saksalaisjoukkuetta, jotka eivät kilpailleet SM-titteleistä.

Eldikselle osallistuu iso joukko kansainvälisiä palokuntanuoria, jotka pääsevät tutustumaan suomalaiseen palokuntaleirikulttuuriin. Saksalaiset nollajoukkueet sankoruiskuradalla.

Voittajajoukkueeksi suoriutui Tirilän VPK ajalla 2 minuuttia 45 sekuntia, toiseksi Selänpään VPK ajalla 2 minuuttia 55 sekuntia ja kolmanneksi Taivassalon VPK ajalla 3 minuuttia 41 sekuntia.

SM-mitalistit: vasemmalla Selänpään VPK, keskellä Tirilän VPK ja oikealla Taivassalon VPK.

– Tuntuu ihan mahtavalta! Ollaan harrastettu jo vuosia yhdessä, mutta ei oltu oikeastaan treenattu tätä kisaa varten, Tirilän VPK:n nuoret Helmi, Sisu ja Erica kertovat.

– Me ei voida kertoa meidän voiton salaisuutta, koska me aiotaan voittaa myös seuraava sankoruiskun mestaruus, voittajat nauravat iloisina.

Suuret onnittelut kilpailussa sijoittuneille ja kaikille osallistuneille joukkueille.

Löydät kilpailun tulokset täältä.

Uusimmat