Uutiset

Uutiset

Julkaistu 13.05.2020

Itä-Suomen palokuntanuoret pelaavat eSportia ja toivovat muitakin mukaan

Tavoitteellisen harjoittelun ja oppimisen lisäksi palokunnassa pidetään myös hauskaa. Pelaaminen verkossa on kivaa yhteisöllistä puuhaa ja vastapainoa arjelle. Pelimaailmassa pääsee verkostoitumaan muiden palokuntien nuorten kanssa eri tavalla kuin muussa palokuntatoiminnassa.

Itä-Suomen palokuntanuoret järjestivät ensimmäisen eSport-turnauksen vappuviikonloppuna 2.5.2020. Paremmuus selvitettiin Counter-Strike: Global Offensive eli CS:GO (K-16) peliä pelaamalla. CS:GO on strategiapeli, jossa pärjää vain hyvällä yhteistyöllä joukkueena. Pelillä on maailmanlaajuisesti miljoonia pelaajia ja katsojia, jopa ammattilaissarjoja pelataan. ISpalokuntanuorten peliä pystyi seuraamaan myös suoratoistopalvelu Twitchissä.

Turnaukseen osallistui kaksi joukkuetta, nimeltään ”Pohjois-Savo” ja ”Muu maailma”. Kummassakin joukkueessa oli viisi pelaajaa, joita kaikkia yhdisti palokuntalaisuus ja kiinnostus pelaamiseen. Joukkueissa pelasi sekä nuoria, että kouluttajia ja edustusta oli sekä naisista, että miehistä. Pohjois-Savon joukkue koostui nimensä mukaisesti alueen palokuntalaisista yhtä Lappeenrannan alueen täydennyspelaajaa lukuun ottamatta. ”Muu maailma” sisälsi pelaajia Etelä-Savosta, Kemistä, Nivalasta ja Oulusta. Pohjois-Savo voitti hyvän yhteistyön ansiosta. 

Turnauksen toteutus

Turnauskutsu oli julkaistu Instagramissa ISpalokuntanuoret-tilillä 27.4. ja ilmoittelua jatkettiin Instagramissa. ISpalokuntanuorilla on Instagramissa yli 500 seuraajaa ja jonkin verran ilmoiteltiin myös ohjaajien Whatsapp-ryhmissä. 

  • Aluksi perustettiin tilit sekä Discordiin, että Twitchiin ISPANU:n nimellä.
  • Kaksi joukkuetta, joissa oli 5 pelaajaa per joukkue 
  • Joukkueet olivat nimeltään Pohjois-Savo ja Muu maailma. 
  • Joukkueissa oli pelaajia Tervosta, Kuopiosta, Mikkelistä, Lappeenrannasta, Oulusta, Nivalasta ja Kemistä. 
  • Joukkueissa pelasi sekä nuoria, että kouluttajia ja edustusta oli sekä naisista, että miehistä.

Koko Suomen palokuntanuorten pelit jatkossa 

Turnaukseen osallistuneet pelaajat haluavat pelata jatkossakin muiden alueiden palokuntalaisten kesken. Haaveena olisikin käydä koko Suomen palokuntalaisten pelit.

Kuka tahansa peleistä kiinnostunut palokuntalainen voi liittyä mukaan seuraamaan Twitchiin pelejä ilman rekisteröitymistä osoitteessa twitch.tv/ispanustream. ISpalokuntanuoret ilmoittelevat tulevista peleistä somessa ja myös liittoja pyydetään jakamaan tietoa. 

Kaikkien palokuntanuorten ja ohjaajien kannattaa liittyä Discordin ISPANU-kanavalle, jossa on muutakin kuin pelaamiseen liittyvää palokuntanuorten toimintaa. Discord on vuorovaikutuksellinen alusta ja nuoret on helppo tavoittaa siellä. ISPANU-kanavalla on tällä hetkellä 30 jäsentä ja määrä kasvaa koko ajan. Siellä voi tavata muita palokuntalaisia sekä jutella ja viestitellä esimerkiksi leirien suunnittelusta. Discordissa myös päätetään yhdessä tulevista peleistä. Pelivalikoimaa on tarkoitus laajentaa, jotta eri ikäryhmät pääsevät mukaan pelaamaan. Jatkossa toivotaan mahdollisimman laajasti osallistujia liittymään ISPANU Discordiin ja mukaan peleihin palokunnista ympäri Suomen. Tervetuloa mukaan!

Pelejä voi seurata kuka tahansa Twitch-streamauspalvelussa: https://www.twitch.tv/ispanustream
ISpalokuntanuorten (ISPANU) Discord-kanava löytyy täältä: discord.gg/DmZNZBu

Lisätietoja
Heli Kari, koordinaattori, SPEK Mikkelin toimipiste, heli.kari@spek.fi, puh. 0407335448

Uusimmat