Uutiset

Uutiset

Julkaistu 30.06.2020

Lisää liikkuvuutta palokuntanuorille Palokuntoon-liikuntaohjelmalla

Palokuntaharrastuksen yhtenä tavoitteena on opettaa lapsille ja nuorille liikunnallisen elämäntavan merkitystä oman hyvinvoinnin tukena. Palokuntatoiminnassa liikkuvuus ja liikunnallisuus tukevat tehtävissä ja harjoituksissa suoriutumista.

Palokuntanuorten harjoituksissa saa tulla hiki!

Palokuntoon-liikuntaohjelman tavoitteena on tuottaa palokuntien nuoriso-osastojen ohjaajien hyödynnettäväksi materiaalia, jonka avulla he voivat lisätä viikkoharjoituksiinsa toiminnallisuutta, liikkuvuutta ja liikunnallisuutta. Liikkuvuus ja liikunnallisuus tulevat harjoitteiden myötä positiivisina sivujuonteina ja tukevat harjoittelua sekä hyvää oloa. 

Palokuntoon-viikkoharjoitukset ovat malliharjoituksia, joiden tarkoituksena on auttaa ohjaajia pohtimaan erilaisia keinoja, kuinka nykyisiin harjoituksiin voi lisätä liikunnallisuutta ja liikkuvuutta tukevia elementtejä. Samalla myös harjoitusten toiminnallisuus lisääntyy.

Tule mukaan kehittämään uusia Palokuntoon-harjoituskortteja! 

Viikkoharjoituskortit on tehty malleiksi kuvaamaan mahdollisuuksia liikkuvuuden ja liikunnallisuuden lisäämiseksi palokuntanuorten harjoituksissa. Harjoituskortteja on aluksi kuusi, mutta palokuntien toivotaan tekevän niitä lisää. 

Viikkoharjoituskortit voi ladata täältä: https://www.palokuntaan.fi/palokuntoon

Sivulta löytyy myös tyhjä harjoituskorttipohja, jota voi hyödyntää omien harjoitusten luomiseen. Palokuntanuorisotyön kehittämisen kannalta olisi kiva, jos nuoriso-osastot jakaisivat omat, uudet, itse tekemänsä harjoituskortit/harjoitukset/ideat tämän sivuston kautta muidenkin nuoriso-osastojen käyttöön. Täytetyt harjoituskorttipohjat voi lähettää s-postilla timo.sovanen(a)spek.fi. 

Korttipohjat tai vaikkapa oman harjoitusvideon voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #palokuntoon ja #palokuntanuoret

Tulossa myös Junior FireFit-toimintarata

Junior FireFitissä kehitetään hauska ja iloinen, ketteryyttä ja liikkuvuutta tukeva toimintarata, jonka jokainen palokunta voi toteuttaa helposti omissa tiloissaan ja olemassa olevilla välineillä. Tarkoituksena on, että nuoret saavat testata omaa ketteryyttään vastaavalla tavalla kuin aikuiset hälytysosastossa ja seurata omaa kehittymistään. Toimintaradan ei ole tarkoitus olla kilpailurata vaan tukea toiminnallisuuden kehittymistä. 

Lisätietoja: Timo Sovanen, timo.sovanen@spek.fi, p. 040 511 2481
 

Uusimmat