Uutiset

Uutiset

Kuvassa Nuorten kanssa toiminen -kurssille osallistuneita pöydän ääressä

Julkaistu 04.04.2024

Nuorten kanssa toimiminen -kurssi antaa työkaluja kouluttajana kehittymiseen

Joukko palokuntanuorten kouluttajia ja kouluttajaksi aikovia palokuntalaisia eri puolilta Suomea kokoontui maaliskuun lopulla Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön toimistolle Pasilaan Nuorten kanssa toimiminen -kurssille. 

Maaliskuun lopulla järjestetty Nuorten kanssa toimiminen -kurssi on palokuntanuorten kouluttajille, kouluttajiksi aikoville ja esimerkiksi palokuntanuorten apuohjaajina toimiville suunnattu koulutus. Kurssille osallistui parikymmentä palokuntalaista eri puolilta Suomea. Järjestöohjaaja Outi Kunnamo ja koulutusasiantuntija Pia Kivelä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöltä toimivat kurssin kouluttajina. 

– Kyseessä on erittäin käytännönläheinen koulutus, joka antaa työkaluja kehittyä kouluttajana sekä tietoa nuoriin liittyvistä erityispiirteistä. Koulutuksessa käydään läpi myös nuoriso-osaston toiminnan pyörittämistä, kertoo järjestöohjaaja Outi Kunnamo.  

Käytännönläheinen ja osallistava kurssi keräsi kiitosta 

Kurssilla pureuduttiin muun muassa turvallisen ja toimivan ryhmän rakentamiseen, eri ikäkausien oppimiseen, erilaisten nuorten kanssa toimimiseen sekä huoltajien ja nuoriso-osaston välisen yhteydenpidon suunnittelemiseen. Ennen kurssipäivää osallistujat olivat suorittaneet tehtäväosion itsenäisesti verkko-oppimisympäristössä. 

– Kurssilla pyrittiin käyttämään sellaisia osallistavia menetelmiä ja ryhmätehtäviä, joita kurssilaiset pystyvät hyödyntämään omissa palokuntanuoriso-osastoissaan, Outi huomauttaa.  

Nuorten kanssa toimiminen -kurssilaiset tehtävien parissa

Yhteiset keskustelut, erilaiset osallistavat tehtävät sekä pari- ja ryhmätehtävät olivat kurssilaisten mieleen. Myös hyvä ryhmähenki ja yhteisöllisyys saivat kurssilaisilta kiitosta. Lisäksi kurssilaisia ilahdutti se, että kurssipäivässä pääsi tutustumaan ja verkostoitumaan eri puolilta Suomea paikalle saapuneiden palokuntalaisten kanssa. 

– Oli mukava huomata, että kurssipäivän aikana sovittiin useampi vierailu nuoriso-osastojen kesken, iloitsee Outi. 

Uusia kursseja jo kevään aikana

– Kevään aikana meillä on yksi Nuorten kanssa toimiminen -kurssi Seinäjoella, johon ilmoittautuminen on vielä auki. Lisäksi perehdytämme uusia kurssinjohtajia Nuorten kanssa toimiminen -kursseille, jotta saamme kurssit pyörimään laajasti eri puolilla Suomea, Outi vinkkaa. 

  • Nuorten kanssa toiminen -kurssi lauantaina 20.4. Seinäjoella.
    Ilmoittautuminen auki hallinnointikanta HAKAssa 10.4. asti. Lisätietoja voi kysyä järjestöohjaaja Outi Kunnamolta, outi.kunnamo@spek.fi tai 040 355 4477.
    Lähipäivään osallistuminen edellyttää noin 30-60 minuutin mittaisen ennakkotehtävän suorittamista verkossa.
     
  • Nuorten kanssa toimiminen -kurssin kurssinjohtajaperehdytys torstaina 18.4. klo 17.30–19 Teamsissa.
    Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät tapahtumakalenteristamme: https://www.palokuntaan.fi/tapahtumakalenteri/nuorten-kanssa-toimiminen-%E2%80%93-kurssinjohtajaperehdytys  

Uusimmat