Uutiset

Uutiset

Vuoden vapaaehtoinen -logo ja Finnish Security Awards -logo

Julkaistu 30.08.2021

Nyt etsitään Vuoden vapaaehtoista sekä turvallisuuspalkintojen saajia

Tällä hetkellä on käynnissä kaksi erilaista tunnustuspalkinnon ehdokashakua: Kansalaisareenan Vuoden vapaaehtoinen sekä Finnish Security Awards. Rohkaisemme palokuntia ja palokuntatoiminnassa mukana olevia tekemään ehdotuksensa tunnustusten saajiksi.

Palokuntatoiminnassa mukana olevien ehdokkaiden esille tuominen valtakunnallisten tunnustuspalkintojen äänestyksissä on yksi tapa tehdä arvokasta ja merkityksellistä vapaaehtoista palokuntatoimintaa tunnetuksi. Tällä hetkellä on käynnissä kaksi erilaista tunnustuspalkinnon ehdokashakua: Kansalaisareenan Vuoden vapaaehtoinen sekä Finnish Security Awards.

Olisi erittäin arvokasta saada palokuntatoiminnasta ehdokkaita molempiin äänestyksiin! Upeaa, jos palkinnon saajina on vapaaehtoisia palokuntalaisia, mutta tärkeintä olisi olla mukana ja saada näin näkyvyyttä palokuntatoiminnalle. Rohkaisemmekin palokuntia ja palokuntatoiminnassa mukana olevia tekemään ehdotuksensa!

Kuka palokuntalainen ansaitsisi Vuoden vapaaehtoinen -tunnustuksen?

Vuoden vapaaehtoinen on Kansalaisareenan tunnustuspalkinto, jonka tavoitteena on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä. Vuoden vapaaehtoiseksi ei voi valita henkilöä, joka saa tehtävästään palkkaa. Sopimuspalokuntalaiset ja muuta vapaaehtoisessa palokuntatoiminnassa mukana olevat henkilöt sopivat kuitenkin hyvin ehdokkaiksi tekemänsä vapaaehtoistyön osalta.

Vuoden vapaaehtoinen voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas. Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa. Hän voi olla yhteisön kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä, siltojen rakentaja, erilaisten kohtaamisten synnyttäjä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen. Palokuntatoiminnasta löytyy varmasti hyviä ehdokkaita!

Ehdokkaan ilmoittamiseksi tarvitaan suostumus henkilöltä itseltään, hänen yhteystietonsa sekä perustelut, miksi juuri kyseinen henkilö ansaitsee Vuoden vapaaehtoinen -arvonimen. Voit esimerkiksi kertoa, missä ja millaista vapaaehtoistyötä henkilö on tehnyt, kauanko hän on toiminut vapaaehtoisena ja mikä tekee hänen työpanoksestaan erityisen.

Yhteinen ehdokas Vuoden vapaaehtoinen -äänestykseen?

Löytäisimmekö palokuntatoiminnasta yhteisen ehdokkaan Vuoden vapaaehtoiseksi? Olisi mahtavaa, jos saisimme yhden yhteisen ehdokkaan, jolla olisi hyvät mahdollisuudet valtakunnallisessa yleisöäänestyksessä!

Yhteisten Vuoden vapaaehtoinen -ehdokkaiden osalta kannattaa toimia pian! 
Ilmoita ehdotuksesi palokuntatoiminnan yhteiseksi ehdokkaaksi ke 8.9. mennessä tämän lomakkeen kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/3EF5A8A7BB73386B 

Kuka tahansa voi ilmoittaa ehdokkaita myös suoraan Kansalaisareenan verkkopalvelussa 9.9. saakka. Pyydäthän ehdokkaalta luvan, ennen kuin lähetät ehdotuksen. Täytä lomake suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi verkossa: https://link.webropolsurveys.com/S/8DAB0491C7E45500.

Ehdotusten pohjalta suoritetaan 1.10.–29.10.2021 yleisöäänestys, jonka kymmenen kärjen joukosta arvovaltainen raati valitsee Vuoden vapaaehtoisen 2021. Vuoden vapaaehtoinen palkitaan Vapaaehtoisten päivän alla 3.12.2021.

Lisätietoja: https://kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/

Ehdota Finnish Security Awards -turvallisuuspalkintojen saajia!

Finnish Security Awards -turvallisuuspalkinnot jakaa Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti. Palkitsemisen tarkoituksena on nostaa esiin turvallisuusalan esimerkillistä turvallisuustoimintaa ja -innovaatioita. Ensimmäisen kerran palkinnot jaettiin vuonna 2015. Aiemmin palkittuja palokuntalaisia kategoriassa Turvallisuusalan vapaaehtoinen ovat Saku Rouvali ja Timo Tammisto (2016) sekä koko suomalainen VPK-toiminta (2018).

Palkittavaksi etsitään esimerkillisiä ihmisiä, yrityksiä, toimijoita, turvallisuustekoja ja innovaatioita. Palkintosarjoja on 11, ja ne löytyvät täältä: https://www.finnishsecurityawards.fi/palkinnot/2021

Löytyisikö palokuntalaisista esimerkiksi:

Turvallisuustyön vapaaehtoinen
Jaetaan vapaaehtoiselle tai vapaaehtoisryhmälle, joka on esimerkillisellä tavalla kunnostautunut jonkin turvallisuuteen liittyvän osa-alueen vapaaehtoistoiminnassa.

Vuoden turvallisuusteko
Jaetaan henkilölle, ryhmälle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on yllättänyt positiivisella turvallisuuteen liittyvällä päätöksellä tai teolla. Palkinto voidaan myös antaa epäitsekkäästä ja rohkeasta toiminnasta vaara- tai onnettomuustilanteessa.

Lähetä ehdotuksesi viimeistään 22.9. osoitteeseen palkinnot@turvallisuus.com.
Lisätietoja:  https://www.finnishsecurityawards.fi/