Uutiset

Uutiset

Rantakulman VPK.

Julkaistu 09.11.2020

Palokunnan varainkeruun yhdistäminen asukastiedotteeseen

Rantakulman VPK Kaarinassa on jakanut lähialueensa asukkaille hienon tiedotteen, jossa kerrotaan palokunnan toiminnasta ja ajankohtaisesta rakennushankkeesta. Tiedotteeseen sisältyy myös lahjoituspyyntö uuden asemarakennuksen rahoittamiseksi.

Ajatus palokunnan tiedotteen tekemisestä lähti alun perin varainkeruun tarpeesta mutta myös asukkaiden tietämyksen lisäämistä sopimuspalokunnan toiminnasta pidettiin tärkeänä. Virheellistä mielikuvaa palokunnan toimimisesta täysipäiväisesti työntekijäpohjalta haluttiin korjata.

Lahjoituksia varten piti ensin hankkia rahankeräyslupa. Neuvoa luvan hakemiseen kysyttiin Kuusiston VPK:lta, jolla oli aiempaa kokemusta aiheesta. Hakemus tehtiin poliisin lupaprosessin mukaisesti jo viime syksynä ja varainkeruu piti suunnitella huolellisesti, jotta lupa saatiin. Määräaikainen lupa on voimassa vuoden 2020 loppuun asti ja ensi vuodelle lupa on tarkoitus uusia. Kannatusmaksuja on kerätty tiedotteen lisäksi myös alueen yrityksiltä.

Tiedotteen tekemiseen käytettiin runsaasti aikaa ja sanamuotoja hiottiin yhdessä jäsenistön kanssa. Lopullinen muoto vaati monta versiota, mutta se kannatti ja palokunnassa oltiin tyytyväisiä lopputulokseen. Jäsenistöltä löytyi sopivaa kuvamateriaalia ja tiedotteen taittaminen toteutettiin itse. Muutaman tuhannen kappaleen painos teetettiin paikallisessa painotalossa ja tiedotteen jakelu ostettiin palveluna lähiympäristön postinumeroalueille. Itse ei olisi pystytty näin laajassa mittakaavassa jakamaan ja se olisi vienyt valtavasti aikaa pois muulta toiminnalta.

Rantakulman VPK:n tiedote.

Tutustu tiedotteeseen ja halutessasi voit myös tukea heidän rakennushankettaan lahjoituksella:

Rantakulman VPK:n tiedote

Lisätietoja:

http://www.rvpk.org/

Jesse Väänänen, Rantakulman VPK:n puheenjohtaja
jesse.vaananen [at] rvpk.org

Uusimmat