Uutiset

Uutiset

Julkaistu 21.10.2020

Palokuntalaisia ehdokkaana Vuoden Vapaaehtoiseksi

Ehdokkaina Markku Pikkarainen, Pertti Villo, Sakari Päivinen ja Janne Martti. Äänestä omaa suosikkiasi yleisöäänestyksessä ajalla 1.-31.10.2020.

Kansalaisareenan Vuoden vapaaehtoinen on kaikkien vapaaehtoistoimijoiden yhteinen tunnustuspalkinto, jossa etsitään ansioitunutta vapaaehtoista. Tavoitteena on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä. Vuoden vapaaehtoiseksi ei voi valita henkilöä, joka saa tehtävästään palkkaa. Sopimuspalokuntalaiset sopivat kuitenkin hyvin ehdokkaiksi tekemänsä vapaaehtoistyön osalta. Valtakunnalliset tunnustuspalkinnot ja ehdokkaiden esille tuominen äänestyksissä on yksi tapa tehdä arvokasta ja merkityksellistä vapaaehtoista palokuntatoimintaa tunnetuksi. 

Vuoden Vapaaehtoinen –äänestyksessä on mukana neljä palokuntalaista kolmelta paikkakunnalta:

Helsinki

Markku Pikkarainen

Markku on toiminut vapaapalokunnassa 26 vuotta. Markun toiminnasta tekee erityisen se, että hän panostaa jokaiseen tilanteeseen täysillä.

Pertti Villo

Vuosaaren VPK:n perustajajäsenistä ja toimii tällä hetkellä puheenjohtajana. Hän on myös Helsingin kaupungin asuntojen (HEKA) turvallisuuskoordinaattori. Pertti on kiertänyt puhumassa asuinturvallisuudesta mm. kuntien asunnoissa Rovaniemellä saakka. Hän on luonut HEKAlle kirjallisen järjestelmän, jonka avulla HEKA pystyy suoriutumaan paremmin itsearvioinnista, kun laitokselta tulee kyselyjä. Pertti on saanut useampia kunniakirjoja mm. Suomen Pelastusalan keskusjärjestöltä, Pelastuslaitokselta ja Sisäministeriöstä. Hän on myös saanut Pelastusliitolta 1. luokan ansiomitalin. Ja mikä parasta, Pertti tekee kaiken vapaaehtoisena siitä ehdottomasti nauttien.

Kontiolahti

Sakari Päivinen

Sakari 18, on ehtinyt tehdä nuoresta iästään huolimatta uupumatta vapaaehtoistyötä jo usean vuoden ajan. Sakari on toiminut aktiivina Lehmon nuorisoseuran toiminnassa ja ollut järjestämässä useita erilaisia tapahtumia kylän nuorille ja vanhemmille. Sakarin merkittävin vapaaehtoistyö on tullut kuitenkin tehtyä nuorisovaltuustotoiminnassa sekä Kontiolahden että Pohjois-Karjalan maakunnallisessa nuorisovaltuustossa. Sakari on ollut merkittävä uranuurtaja Kontiolahden nuorisovaltuuston toiminnassa jo kolmen vuoden ajan, ja hän onkin saanut useat alueen nuoret innostumaan nuorisovaltuustotoiminnasta. Sakarin merkittävämpänä saavutuksena nuorisovaltuustossa voidaan pitää hänen puheenjohtajana edistämäänsä Kontiolahden Moposuora-projektia, joka on saanut kiitosta niin alueen nuorilta kuin myös lukuisilta muilta tahoilta ympäri Suomea. Maakunnallisen nuorisovaltuuston puolella Sakari on toiminut ansiokkaasti niin jäsenenä kuin varapuheenjohtajana, ja hänen työpanoksensa on ollut korvaamaton nuorisovaltuuston järjestämän nuorten oman ja kaikille avoimen festarin, MANUFEST:in, järjestämisessä. Sakari teki tapahtuman järjestämisen eteen uupumatonta työtä ja osallisti tapahtuman ideointiin osallistavan budjetoinnin kautta yli 1000 nuorta. Lisäksi Sakari vastasi tuottajana kaikista tapahtumaan liittyvistä käytännön asioista aina artistien varaamisesta aluesuunnitelman toteuttamiseen. 

Lue lisää Sakarin palokuntahistoriasta palokuntalaisten blogissa: 
https://www.palokuntaan.fi/blogi/innostus-vapaaehtoisuuteen-ja-nuorten-asioihin-vaikuttamiseen-alkoi-palokuntanuorista

Lieto

Janne Martti

Janne on ollut palokuntalainen jo aiemmin ja palasi pari vuotta sitten aikuisena Liedon VPK:n hälytysosaston toimintaan. Hän on äärettömän aktiivinen ison perheen isä, joka on aina kaikessa mukana ja tekee paljon ylimääräistäkin. Jos johonkin tarvitaan apua, Janne on useimmiten ensimmäisenä tarjoutumassa hätiin. Hän vetää nuoriso-osastoa ja varhaisnuorten kerhoa. Janne on myös aina hälytysosaston harjoituksissa ja hälytyksillä mukana unohtamatta kaikkia muita tapahtumia, kuten sammutusauton esittelytilaisuuksia ja Päivä paloasemalla -tapahtumaa. Janne tekee vapaaehtoistoimintaa raskaan vuorotyön ohella, mutta hän ei koskaan valita vaan jaksaa tsempata muitakin. Janne tarjoaa avuliaasti tukeaan ja opastaa ilolla aloittelijoitakin.

Yleisöäänestys 1.-30.10.2020

Yleisön ehdokkaat ja perustelut on nyt kerätty yhteen ja kaikki voivat äänestää omaa suosikkiaan. Yleisöäänestyksen kymmenen kärjen joukosta arvovaltainen raati valitsee Vuoden vapaaehtoisen 2020. Vuoden vapaaehtoinen palkitaan Vapaaehtoisten päivän alla 4.12.2020.

Äänestä omaa suosikkiasi!

Linkki äänestyslomakkeeseen
 

Ehdokkaiden esittely ja perustelut:

Kaikki ehdokkaat ja perustelut paikkakunnittain 

 

Lisätietoja Kansalaisareenan sivuilla: 

https://kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/

Artikkeli julkaistu 1.10. ja päivitetty 21.10.2020 (lisätty Sakari Päivinen).

Uusimmat