Uutiset

Uutiset

Kuva Eldis 22 -leirin avajaisista. Vasemmalla lippusalkoja, joissa liehuu osallistujamaiden lippuja. Taustalla palokuntanuoria kokoontuneena avajaisiin.

Julkaistu 04.07.2022

Palokuntanuorten kansainvälinen suurleiri Eldis 22 alkoi innostuneissa tunnelmissa

Neljän vuoden välein järjestettävä palokuntanuorten kansainvälinen suurleiri kokoaa tänä vuonna 2500 osallistujaa Malmin lentokentälle Helsinkiin. Tämän vuoden suurleiri Eldis 22 alkoi sunnuntaina odottavissa ja iloisissa tunnelmissa helteisessä säässä. 

Malmin lentokentälle Helsinkiin on rakentunut palokuntalaisten oma kylä, jossa 2500 palokuntanuorta ja muuta palokuntalaista viettää heinäkuun ensimmäisen viikon. Osallistujia leirille on saapunut ympäri Suomen sekä muun muassa Saksasta, Itävallasta ja Tšekistä. 

Leiritunnelmaa avajaispäivänä. Taustalla näkyy ohjelmateltta, josta löytyy myös SPEKin palokuntapalveluiden piste joka arkipäivä kello 16 alkaen.

Aamupäivät vietetään kursseilla opiskellen 

Palokuntalaiset pääsevät viikon aikana oppimaan uusia taitoja, kokemaan unohtumattomia elämyksiä ja tapaamaan uusia sekä vanhoja tuttuja. 

Nuoret osallistuvat leirillä kursseille, joilla opetellaan palokuntataitoja. Kursseja on mahdollista suorittaa tällä hetkellä vain leireillä. Jokainen nuori viettää aamupäivänsä erilaisilla kursseilla esimerkiksi ensiapua, savusukeltamista, vesipelastusta tai varautumista opiskellen.  

Vapaa-ajanohjelmaa jokaiseen makuun 

Iltapäivät sekä illat on varattu vapaa-ajanohjelmalle. Alueella on ohjelmateltta, jossa nuoret pääsevät tutustumaan pelastusalan toimijoiden toimintaan ja kuuntelemaan livemusiikkia. 

Ohjelmateltassa on myös SPEKin palokuntapalveluiden piste, jossa palokuntapalveluiden tiimi on tavattavissa joka arkipäivä kello 16 alkaen. SPEKin pisteellä on joka päivä vaihtuva teema, kuten turvallinen palokuntatoiminta ja Palokuntoon eli palokuntanuorten liikuntaohjelma, jonka osana ohjelmateltan kupeeseen on tarkoitus rakentaa tiistaina Junior FireFit -rata, jossa nuoret pääsevät testaamaan omaa ketteryyttään.

Alueella järjestetään myös palokuntanaisten tieto- ja taitokilpailu SM-Iines tiistaina 5.7. kello 12.30 alkaen ja palokuntanuorten sankoruiskun SM-kilpailu keskiviikkona 6.7. kello 18 alkaen. 

Tänä vuonna nuorilla on myös mahdollisuus tehdä retkiä lähialueilla, sillä leiriläisillä on käytössään HSL:n matkakortit koko viikon ajan.

Palokuntanuoria kokoontuneena leirin avajaisiin.

Keskiviikkona leirin portit avautuvat kaikille palokuntatoiminnasta kiinnostuneille

Eldis 22 -leirillä järjestetään kaikille avoin vierailupäivä keskiviikkona 6.7. Vierailupäivänä kaikki palokuntanuorisotoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kurkkaamaan leirielämää ja seuraamaan muun muassa sankoruiskun SM-kilpailuja kello 18 alkaen.

Vierailijoiden tulee täyttää ilmoittautumislomake ennen keskiviikon vierailupäivää, jotta järjestäjätaho osaa varautua liikenne- ja vierailijamääriin. Lomake löytyy osoitteesta: https://www.lyyti.fi/reg/Eldis22_vierailupaiva

Vierailupäivänä vierailijat tunnistavat leiriläiset punaisista leiripaidoista.

Uusimmat