Uutiset

Uutiset

Palokuntanuorten SM-kilpailujen Kalustonkäsittelykilpailun voittaja ja paras joukkueenjohtaja -kiertopalkinnon saanut Nousiaisten VPK poseeraa

Julkaistu 03.11.2021

Palokuntanuorten SM-kilpailut miteltiin iloisissa tunnelmissa

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailu eli Veikon Malja ja SM-tietokilpailu järjestettiin lokakuun lopussa Tampereella.

Alun perin palokuntanuorten SM-kilpailut oli tarkoitus järjestää Riihimäellä jo keväällä 2020, mutta koronan takia kilpailujen ajankohta siirtyi ja samalla vaihtui myös kilpailupaikka. Odotus kuitenkin palkittiin lokakuun viimeisenä lauantaina, kun Tampereen aikuiskoulutuskeskuksella päästiin kisailemaan yli 20 joukkueen voimin.

- Vaikka monissa palokunnissa on jouduttu pitämään pitkiäkin harjoitustaukoja koronan takia, niin ilmoittautuneita oli onneksi mukava määrä ja kilpailut saatiin vietyä läpi normaalisti, iloitsee SPEKin palokuntien harrastustoiminnan kehittämispäällikkö Niko Ara. 

Kalustonkäsittelyn SM-kilpailuun eli Veikon maljaan osallistui yhteensä 26 joukkuetta. Voittajaksi selviytyi Nousiaisten VPK:n joukkue. Toiselle sijalle, vain neljän sekunnin erolla voittajaan, tuli Helsingin VPK ja kolmannelle sijalle ylsi Ventelän VPK:n joukkue 1. 

SM-tietokilpailuun osallistui kaikkiaan 21 joukkuetta, joista voiton vei Vehkalahden vapaaehtoinen keskuspalokunta. Toiseksi tuli Nousiaisten VPK ja kolmanneksi Tampereen VPK.

Veikon Maljan ja SM-tietokilpailun voittajien lisäksi kilpailuissa palkittiin myös paras joukkueenjohtaja ja tunnustuspalkinto jaettiin tänä vuonna Nousiaisten VPK:lle.

Osallistumisen riemu näkyi ja kuului

Kilpailupäivän aamu alkoi joukkueenjohtajille tarkoitetulla infolla, jonka jälkeen kuultiin avajaispuheenvuorot SPEKin Niko Aralta, Hämeen Pelastusliiton toiminnanjohtaja Eeva-Liisa Heikkiseltä ja hallituksen puheenjohtaja Kari Hannulalta sekä Pirkanmaan pelastuslaitoksen apulaispäällikkö Ville Naskalilta.  
 

Kilpailut sujuivat hyvin ja sääkin suosi tapahtumaa, sillä pilvisestä säästä huolimatta vesisateet kiersivät tapahtuma-alueen. Kuiva sää helpotti Veikon maljaan osallistuneiden joukkueiden suorituksia tapahtumapaikan pihalle rakennetulla kilpailuradalla, jolla testattiin joukkueiden taitoja muun muassa selvityksen teossa, kaluston sitomisessa nostoja varten sekä ensiavussa. Tietokilpailuun osallistuttiin sisätiloissa, kukin joukkue heille osoitetulla tietokoneella. 

- Yhteen kokoontumisen ja palokuntatapahtumaan osallistumisen riemu näkyi niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin kasvoilla. Tapahtumassa oli koko päivän positiivinen ja iloinen tunnelma, SPEKin palokuntapalveluiden järjestöohjaaja Camilla Elgland sanoo. 

Kilpailuihin toi säpinää myös paikalle saapunut Palomies Sami eli Sami Huovinen. Moni halusi yhteiskuvaan sometähden kanssa. 

Kilpailujen järjestämisestä vastasivat Hämeen pelastusliitto yhdessä SPEKin kanssa ja käytännön järjestelyistä kilpailulautakunta, johon kuuluivat Tomi Hakkarainen, Marko Konttinen, Timo Vehmasaho, Jarkko Haapala sekä Noora Järvensivu. 

Seuraavan kerran kilpailut järjestetään jo toukokuussa 2022, jolloin järjestämisvastuussa on Länsi-Suomen Pelastusalan liitto. 

Uusimmat