Uutiset

Uutiset

Palokuntalaiset harjoituksissa

Julkaistu 27.11.2020

Palokuntien toimintatilastot HAKA-Turvallisuusosaamisen hallinnointikantaan

Palokuntien toimintatilastojen avulla palokunta pystyy kehittämään toimintaansa tavoitteellisesti. Lisäksi tilastojen avulla saadaan tärkeää tietoa palokuntatoiminnan kehittämiseksi Suomessa. Palokuntien vastuuhenkilöitä pyydetään päivittämään jäsen- ja tapahtumatiedot HAKA-Turvallisuusosaamisen hallinnointikantaan. Aiemmin käytettyjä erillisiä toimintatilastolomakkeita ei enää toimiteta.

Vuoden 2020 toimintatietojen ilmoittaminen

Seurantatiedot toimitetaan vuodesta 2020 lähtien vain ja ainoastaan HAKAn kautta. Riittää, kun palokuntayhdistys pitää HAKAssa jäsen- ja tapahtumatiedot ajan tasalla. Erillisiä lomakkeita ei tarvitse enää täyttää ja lähettää.
Huomioitavat määräpäivät vuoden 2020 tietojen ilmoittamisen osalta:

  • Jäsentiedot tulee päivittää vuoden loppuun mennessä (31.12.2020).
    • Liittymispäivät palokuntaan ja osastoon tulee pitää ajan tasalla. 
    • Henkilön rooli (esim. palokunnan päällikkö, puheenjohtaja, sihteeri ym.) tulee päivittää alkamisen ja loppumisen osalta vuoden loppuun mennessä (31.12.2020). Syyskokouksessa päätetyt luottamustehtävät ensi vuodelle voi kirjata henkilöille alkavaksi 1.1.2021.
  • Vuoden viimeiset tapahtumat tulee kirjata 6.1.2021 mennessä.

Pidä palokuntasi tiedot ajan tasalla 

Yhdistyslaissa on velvoite, että hallituksen tulee pitää jäsenluetteloa. HAKAn avulla palokunnan jäsentietoja on helppoa ja turvallista pitää ajan tasalla, joten lain velvoite hoituu Euroopan tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Erityisesti koronapandemian aikana on tärkeää, että toimintaan osallistuneet kirjataan heti tapahtuman jälkeen, ettei tarvitse myöhemmin muistella henkilöiden nimiä, jotka johonkin tapahtumaan osallistuivat. Alaikäisten osallistujien osalta löytyy lähiomaisen tiedot helposti turvallisesta paikasta nuoriso-osaston johtajalla, jolla on käyttöoikeus tietoihin. 

Hakatilastoista seurantatietoa palokunnan toiminnan suunnittelun tueksi 

Tietojen kirjaaminen auttaa palokuntia saamaan seurantatietoa ja yhteenvedon toiminnan vaikuttavuudesta ja merkittävyydestä myös pidemmällä aikavälillä. Valtakunnallisen tilastoinnin lisäksi palokuntayhdistys voi hyödyntää tietoja toimintakertomusta laadittaessa, toiminnan kehittämisessä ja osoittaa pelastuslaitokselle palokunnan vuosittaisen toiminnan. Tilastojen avulla voi seurata tapahtumien ja jäsenmäärien lisäksi esimerkiksi keski-ikää, ajokorttimääriä, jäsenyysajan kehittymistä ja savusukelluspätevyyksiä. 

Käy tutumassa tilastoihin ja hyödynnä myös oman palokuntasi toiminnassa!

Ajan tasaisia tilastoja voi tarkastella milloin tahansa osoitteessa http://www.24365.fi/hakatilastot/. Vuoden 2020 tilastot ovat kokonaisuudessaan nähtävillä tammikuussa 2021. Voit tarkastella myös aiempien vuosien tilastoja.
Lisätietoja: Hakatilastot

HAKA mobiilisovellus on käytettävissä

HAKA mobiilisovellus julkaistiin lokakuussa. Sovelluksen avulla voit kätevästi syöttää tapahtumien tietoja ja ilmoittautua tapahtumiin. Hälytysosastojen jäsenet voivat lisäksi seurata omia harjoitus- ja hälytysaktiivisuuksiaan, suoritettuja kursseja ja voimassa olevia pätevyyksiään.

Lisätietoja: Haka APP

Apua ongelmatilanteissa

Mikäli tarvitset apua tai neuvoa ota yhteyttä sähköpostitse palokuntarekisteri@spek.fi tai puhelimitse Markku Savolainen, 0400 434 905 ja Patrik Willberg, 040 7255 448.

Uusimmat