Uutiset

Uutiset

Julkaistu 02.10.2020

Uudistetun kouluttajakurssin opintopäivät pidettiin Palotaruksella syyskuussa

Entistä monimuotoisemmalta kouluttajakurssilta saa jatkossa eväitä eri osastojen ja toimintojen kouluttamiseen. Kouluttajakurssin uudistetusta toteutuksesta on tulossa myös webinaari syksyn aikana.

Palokuntien kouluttajakurssia on uudistettu niin, että samaa runkoa hyödynnetään palokunnan eri osastojen (tai toimintojen) koulutuksissa. Henkilö, joka käy kouluttajakurssin, saa eväitä toimiakseen osaston kouluttajana tai vaikkapa turvallisuusviestijänä eri kohderyhmille kuten omakotiyhdistyksen jäsenille. Nuorten kouluttajaksi haluavat käyvät vielä erillisen nuorten kouluttajan lisäosan. 

Palotarukselle oli kokoontunut 5.-6.9.2020 yhteensä 14 palokuntanuorten kouluttajaa eri palokunnista Länsi-Suomen Pelastusalan liiton, Hämeen Pelastusliiton, Keski-Suomen Pelastusalan Liiton, FSBr:n, Pohjanmaan Pelastusliiton ja Uudenmaan Pelastusliiton alueilta. Mukana oli myös järjestökoulutuksen kehittämistyöryhmän jäseniä. Kouluttajakurssin kokonaisuus on rakennettu juuri järjestökoulutuksen kehittämistyöryhmän ja palokuntanuorten kouluttajatyöryhmän vuosien työn pohjalta. Kummallekin työryhmälle suurensuuri kiitos panoksesta ja asiantuntemuksesta kurssin uudistamisessa! 

Viikonlopun aiheena oli uudistettu kouluttajakurssi, sen monimuotototeutus ja kokonaisuus sisältöineen. Tarkoituksena oli käydä kurssi vielä kerran läpi niin, että se on valmis julkaistavaksi. Kurssikokonaisuutta ja monimuoto-opiskelua käytiin läpi kolmessa eri ryhmässä. Kiitos aktiivisten osallistujien ja heidän rakentavan palautteen, kurssin sisältöä saatiin hiottua vielä entisestään! 

Webinaari kouluttajakurssista syksyn aikana 

Uudistetusta kouluttajakurssista pidetään vielä tänä syksynä webinaari, jossa kurssia, sen toteutusta ja sisältöjä avataan kaikille asiasta kiinnostuneille. Asiasta tiedotetaan heti, kun webinaarin ajankohta tarkentuu. 

Korona huomioitiin järjestelyissä 

Palotaruksen koulutustapahtuma oli ensimmäinen koronapandemian aikainen SPEKin järjestämä isompi tapahtuma, johon osallistujat tulivat paikan päälle. Sitä varten oli tehty erityisjärjestelyjä. Osallistujilta kysyttiin noin viikkoa ennen ja paria päivää ennen tapahtumaa mahdollisista koronatartuntaan viittaavista oireista. Samalla muistutettiin, että paikan päälle Palotarukselle saa tulla vain oireettomana. Osallistujia oli myös pyydetty tutustumaan heille lähetettyyn tapahtumaohjeistukseen. Paikan päällä jokaisen tuli kuitata tutustuneensa ohjeeseen. Lisäksi suositeltiin Koronavilkun asentamista puhelimeen ennen tilaisuutta. 

Palotaruksen luokkatila oli järjestelty normaalia väljemmäksi, osallistujat majoittuivat omissa huoneissa, kurssikeskuksessa oli tehostettu ilmanvaihto, ikkunat pidettiin luokkahuoneessa auki ja tauoilla avattiin lisäksi ovet kunnollisen tuuletuksen vuoksi. Tilaisuudessa oli koko ajan maskeja ja suojakäsineitä saatavilla. Käsienpesusta muistutettiin usein. Ruokailu toteutettiin omilla istumapaikoilla ja turvaväleihin kiinnitettiin huomiota jatkuvasti. Ryhmätöissä hyödynnettiin kurssikeskuksen väljiä tiloja. 

Myös illalla saunassa ja vapaa-ajalla turvavälit säilyivät hienosti ja käsiä pestiin ahkerasti. Siitä kaikesta iso kiitos vielä osallistujille. 

Lisätietoja: timo.sovanen(a)spek.fi, 040 511 2481 
 

Uusimmat