Uutiset

Uutiset

Palokuntalaiset viikkoharjoituksissa.

Julkaistu 07.12.2020

Viikkoharjoituksia kehitetään palautteiden pohjalta

Loka-marraskuun vaihteessa pyysimme palokuntalaisia antamaan palautetta viikkoharjoitussuunnitelmien rakenteesta ja esittämään toiveita niiden julkaisuun ja käytettävyyteen liittyen. Palautteet huomioidaan julkaisuratkaisun suunnittelussa.

Vastauksia palautekyselyyn saimme 15. Suuri kiitos vastanneille: teidän palautteillanne on vaikutusta! Jos olisit halunnut saada äänesi kuuluviin, muttet ehtinyt toimia tässä kohtaa, älä huoli: palautetta otetaan vastaan myöhemminkin. Tavoitteenamme on palokuntalaisia aidosti palveleva harjoitussuunnitelmapankki ja siinä juuri suunnitelmien käyttäjillä on ratkaiseva asema kertoa tarpeistaan. 

Palautteiden perusteella suunnittelemme julkaisuratkaisun niin, että suunnitelmia pystyy kätevästi käyttämään sekä mobiililaitteella (40 %), tietokoneella (20 %) että tulosteena (40 %). Suurin osa (80 %) vastanneista toivoi suunnitelmiin omien muokkausten tekomahdollisuutta. Tämä tulee toteuttaa niin, että suunnitelmassa näkyy selkeästi, mikä on alkuperäisen julkaisun sisältöä, mikä lisäystä ja muokkausta. Luonnollisesti suunnitelmapohjissa tulee olemaan omat kohtansa muun muassa harjoituksen osallistujaluettelolle, ajankohdalle ja sijainnille, jotka harjoituksen vetäjä pystyy itse täyttämään. 

Malliksi julkaistujen suunnitelmien sisältö sai pääsääntöisesti kiitosta selkeydestä ja riittävästä tarkkuudesta. Yksi vastaaja kritisoi suunnitelmia liian yksityiskohtaiseksi: kouluttajalta tulisi odottaa niin paljon osaamista, ettei kaikkea tarvitsisi suunnitelmassa selittää auki. Toivomme, että harjoitussuunnitelmapankki pystyy palvelemaan yhtä hyvin sekä kokeneempia että tuoreempia kouluttajia ja takaamaan turvalliset harjoitukset ja sujuvan osaamisen varmistamisen. 

Dokumentoidun harjoitussuunnitelman yksi tehtävä on varmistaa harjoituksen suunnittelijalle selkänoja: jos jokin odottamaton loukkaantuminen tapahtuu harjoituksissa, voidaan osoittaa, että harjoitussuunnitelmassa on huomioitu turvallisuusnäkökohdat ja niihin on myös varauduttu. 

Kunhan julkaisualusta on saatu laadituksi ja rakennetuksi, suunnitelmia ryhdytään julkaisemaan. Seuraa tiedotusta! 

Lisätietoja: 

kehittämispäällikkö Markku Savolainen, markku.savolainen@spek.fi, p. 0400 434 905 
pedagogi Paula Takio, paula.takio@spek.fi, p. 040 831 6863

Uusimmat