Uutiset

Uutiset

SPEK järjestää Palokunta 2.0 - tiedolla johtaminen -kiertueen, joka vierailee yhdeksällä paikkakunnalla loppuvuoden aikana.

Julkaistu 02.11.2022

Palokunta 2.0 -kiertue nostaa tiedolla johtamisen keskiöön

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön palokuntapalveluiden tiimi kiertää loppuvuodesta eri puolilla Suomea puhumassa palokuntien tiedolla johtamisesta.

Palokunta 2.0 – tiedolla johtaminen -kiertueella esitellään Turvallisuusosaamisen hallinnointikanta HAKAa ja sen uusia ominaisuuksia sekä HAKA-tilastojen hyödyntämistä toiminnan suunnittelun, seurannan ja arvioinnin tukena. Lisäksi käydään läpi uuden Palokuntien toimintaohjelman ja sen tueksi luodun Liekki-työkalun mahdollisuuksia sopimuspalokuntien elinvoimaisuuden ja toiminnan kehittämisessä sekä SPEKin ylläpitämää harjoitussuunnitelmapankkia.

– Kiertue tarjoaa uusimmat toimintamallit ja välineet palokuntien toiminnan kehittämiseksi, sanoo SPEKin palokuntapalveluiden palokuntakoulutuksen kehittämispäällikkö Markku Savolainen.

Yhdeksän paikkakuntaa

Palokunta 2.0 -kiertue kattaa laajasti koko Suomen etelästä pohjoiseen ja idästä länteen.

– Vierailemme marras-joulukuun aikana Turussa, Alahärmässä Vaasan kupeessa, Kuopiossa, Kouvolassa, Lempäälässä Tampereen kupeessa, Jyväskylässä, Helsingissä, Oulussa ja Rovaniemellä, Markku kertoo.

Osaan kiertueen tilaisuuksista voi jo ilmoittautua. Joulukuun tilaisuuksien ilmoittautumiset aukevat myöhemmin. 

Kaksi erillistä tilaisuutta, kaksi näkökulmaa

Palokunta 2.0 -kiertueen tilaisuudet on jaettu kahteen osaan: päivätilaisuuksiin ja iltatilaisuuksiin. Saman päivän tilaisuudet on suunniteltu eri kohderyhmille, ja ne nostavat esiin kaksi eri näkökulmaa tiedolla johtamisen merkitykseen sopimuspalokuntatoiminnassa.

Päivätilaisuudet on suunnattu pelastuslaitosten pelastuspäälliköille, sopimuspalokuntatoiminnan vastuuhenkilöille, sopimuspalokuntien koulutuksesta tai tietojärjestelmistä vastaaville henkilöille sekä muille asiasta kiinnostuneille pelastuslaitoksen työntekijöille sekä pelastusliittojen henkilöstölle.

Iltatilaisuudet taas on suunnattu pelastuslaitosten sopimuspalokuntien puheenjohtajille, palokuntien päälliköille, koulutuspäälliköille ja vastaaville, henkilökohtaisen sopimuksen palokuntien edustajille sekä muille asiasta kiinnostuneille.

Lisätietoja kiertueesta ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä: https://www.palokuntaan.fi/palokunta-2.0

Uusimmat