Uutiset

Uutiset

Kuvassa palokuntien lahjoittamia tarvikkeita.

Julkaistu 01.12.2022

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön koordinoima Ukraina-apu Vuoden turvallisuusteko

Turvallisuus & Riskienhallinta -lehden vuotuisessa Finnish Security Awards -palkintogaalassa palkittiin Vuoden turvallisuustekona Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön keväällä 2022 koordinoima materiaalikeräys Ukrainaan. Vuoden turvallisuustyön vapaaehtoisena palkittiin Illon VPK.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön palokuntajohtaja Petri Jaatinen kävi vastaanottamassa Vuoden turvallisuusteko -palkinnon Ostrobotnian juhlasalissa järjestetyssä Finnish Security Awards -gaalassa yhdessä Tikkurilan VPK:n puheenjohtajan Timo Lehtovirran kanssa. Vuoden turvallisuustekona palkittiin SPEKin keväällä 2022 koordinoima Ukraina-apu eli pelastustoimen tarvikkeiden materiaalikeräys Ukrainaan.

Vuoden turvallisuusteko -palkinto jaetaan henkilölle, ryhmälle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on yllättänyt positiivisella turvallisuuteen liittyvällä päätöksellä tai teolla. Palkinto voidaan myös antaa epäitsekkäästä ja rohkeasta toiminnasta vaara- tai onnettomuustilanteessa.

SPEKin koordinoiman keräyksen kautta lahjoitettiin yhteensä 94 kuormalavallista pelastustoimen tarvikkeita Ukrainaan. Materiaaliavun lahjoitukset tulivat suomalaisilta palokunnilta ja muilta yhteisöiltä ja lahjoitusten lajitteluun ja pakkaukseen osallistui lähes kolmekymmentä Pelastusalan naiset ry:n ja Espoon palokunnat ry:n kautta rekrytoitua vapaaehtoista. Keräyksellä vastattiin Ukrainan pelastustoimen esittämään materiaalipyyntöön.

– Joukkuelajeissa tarvitaan kaikkia joukkueen jäseniä. Tässä operaatiossa joukkueena toimi Suomen pelastusala. Maalien tekijät nostetaan esille, mutta tulos on aina koko joukkueen yhteistyön ansiota. On ilo ja kunnia vastaanottaa tunnustus koko Suomen pelastusalan puolesta, yhdessä maalintekijän, Tikkurilan VPK:n puheenjohtajan Timo Lehtovirran kanssa, palokuntajohtaja Petri Jaatinen totesi kiitospuheessaan.

– Kiitokset pelastuslaitoksille, lajitteluun osallistuneille vapaaehtoisille, Pelastusalan naiset ry:lle ja Espoon palokunnat ry:lle, sekä tietenkin kaikille lahjoittajille.

Tikkurilan VPKn puheenjohtaja Timo Lehtovirta ja SPEKin palokuntajohtaja Petri Jaatinen vastaanottivat Vuoden turvallisuusteko -palkinnon.
Tikkurilan VPK:n puheenjohtaja Timo Lehtovirta ja SPEKin palokuntajohtaja Petri Jaatinen.

Illon VPK palkittiin Vuoden turvallisuustyön vapaaehtoisena

Gaalassa palkittiin myös Illon VPK Vuoden turvallisuustyön vapaaehtoisena. Palkinto jaetaan vapaaehtoiselle tai vapaaehtoisryhmälle, joka on esimerkillisellä tavalla kunnostautunut jonkin turvallisuuteen liittyvän osa-alueen vapaaehtoistoiminnassa.

Palkinnon vastaanottaneet Illon VPK:n palokunnan apulaispäällikkö Markku Salminen ja sammutusmies Katariina Ristimäki ovat kehittäneet erityistä tukea tarvitsevien aikuisten Special Rescue -toimintaa omassa palokunnassaan. Special Rescue -toiminnassa harjoitellaan soveltavasti palokuntatoimintaa sekä yleisiä arjen turvallisuus- ja ensiaputaitoja. Markku ja Katariina tekivät aiheesta myös äskettäin julkaistun opinnäytetyön, joka on luettavissa Theseus-tietokannassa. Opinnäytetyö pyrkii luomaan pohjaa Special Rescue -toiminnan kehittämiselle ja sen mallintamiselle valtakunnallisesti.

FSA 2022 Illon VPKn Markku Salminen ja Katariina Ristimäki, Tikkurilan VPKn Timo Lehtovirta ja SPEKin Petri Jaatinen
Illon VPK:n palokunnan apulaispäällikkö Markku Salminen (vas.) ja sammutusmies Katariina Ristimäki vastaanottivat Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon. Kuvassa myös Timo Lehtovirta ja Petri Jaatinen.

Uusimmat