Uutiset

Uutiset

Julkaistu 14.04.2020

Vuoden 2019 palokuntanuorisotyöntekijä Elina Tirkkonen tekee tärkeää työtä Jyväskylän seudulla

Korpilahtelainen ensihoitaja Elina Tirkkonen on valittu vuoden 2019 palokuntanuorisotyöntekijäksi. Hän on tehnyt merkittävää työtä Keski-Suomen palokuntanuorten leirien sekä Korpilahden ja Muuramen palokuntanuoriso-osastojen hyväksi. Tirkkosen ansiosta nuorten määrä toiminnassa on kasvanut huomattavasti.

Elina Tirkkonen on ottanut vuosittain suuren vastuun Keski-Suomen palokuntanuorten leirin järjestämisestä. Suurelta osin hänen ansiostaan kesän koulutusleirin osallistujien määrä on enemmän kuin kaksinkertaistunut. Näin toteaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön valtakunnallinen nuorisotyötoimikunta valintaperusteissaan. 

Leirien järjestämisen lisäksi Tirkkonen on vetänyt Korpilahdella palokuntanuoriso-osastoa. Hän on tiiminsä kanssa kolminkertaistanut palokunnan varhaisnuorten määrän. Vuoden 2019 syksyllä Elina käynnisti nuoriso-osaston toiminnan myös Muuramen paloasemalla, ja miehensä kanssa hän vastaa myös Muuramen palokuntanuorten toiminnasta. 

Tirkkonen toimii tällä hetkellä Keski-Suomen Pelastusalan liiton nuorisotyötoimikunnan puheenjohtajana ja nuorisotyön ohjaajana organisoiden ja järjestäen alueellisia tapahtumia.  

– Se antaa myös itselle paljon, kun näkee lasten ja nuorten kehittyvän ja oppivan asioita ja pienestä asti mukana olleiden kasvavan lapsista nuoriksi, ohjaajiksi ja jopa pelastusalan ammattilaisiksi, Elina Tirkkonen toteaa.  

Vuoden palokuntanuorisotyöntekijä -huomionosoitus myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta ja menestyksekkäästä viimeaikaisesta työstä palokuntanuorisotoiminnan hyväksi. Valinnan tekee SPEKin valtakunnallinen nuorisotyötoimikunta. Nuorisotyöntekijän nimeämisen tarkoituksena on edistää palokuntanuorisotyötä Suomessa, kohottaa palokuntanuorisotyön arvostusta sekä kiittää aktiivisesta toiminnasta. 

– Palokuntatoiminnassa nuorisotyö ja vapaaehtoisten nuorisotyöntekijöiden tehtävä on tärkeää, sillä palokuntaharrastuksen myötä lapsista tulee turvallisuustietoisia ja -taitoisia kansalaisia, jotka osaavat toimia erilaisissa yllättävissä tilanteissa. Moni nuori siirtyy aikuisena palokuntien hälytysosastoon ja pelastusalan ammattilaisiksi, toteaa SPEKin nuorisotyön asiantuntija Timo Sovanen.

Kuvateksti:  

Elina Tirkkonen Korpilahden ja Vaajakosken palokuntanuorten kanssa Mahdollisuuksien torilla Jyväskylässä muutaman vuoden takaa. 

Uusimmat