Uutiset

Uutiset

Kuvassa nuori mies pelaa tietokoneella esports-peliä kuulokkeet päässä. Kuvassa teksti Palokuntaan Esports CS:GO vko 21 finaali 28.5.2022 K-16 Ilmoittaudu mukaan.

Julkaistu 13.04.2022

Palokuntaan Esports-turnaus tuo palokuntalaisia yhteen toukokuussa

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön palokuntapalvelut järjestää toukokuussa kaikille yli 16-vuotiaille palokuntalaisille suunnatun esports-turnauksen, Palokuntaan Esportsin, joka kerää e-urheilusta kiinnostuneita palokuntalaisia viettämään aikaa yhdessä ja verkostoitumaan.

– Halusimme osaltamme monipuolistaa palokuntanuorisotoiminnan muotoja. Tavoitteellisen harjoittelun ja oppimisen lisäksi palokuntatoiminta voi olla paljon muutakin, kuten yhteisöllistä, osastorajoja ja maantieteellisiä etäisyyksiä ylittävää esports-toimintaa, kertoo palokuntapalveluiden palokuntajohtaja Petri Jaatinen turnauksen taustoista.

Palokuntanuorten toive yhteisestä turnauksesta toteutuu

Palokuntanuorten esports-toimintaa on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2020 Itä-Suomen Palokuntanuorten järjestämässä turnauksessa, jossa pelattiin yhtä maailman suosituimmista esports-peleistä, Counter-Strike: Global Offensivea eli CS:GOta (K-16). CS:GO on joukkueena pelattava strategiapeli, jossa joukkueen hyvä yhteistyö korostuu.

– Turnauksen osallistujat toivoivat tuolloin mahdollisuutta pelata jatkossakin muiden palokuntalaisten kanssa ja haaveilivat koko Suomen palokuntalaisten yhteisestä turnauksesta, SPEKin palokuntapalveluiden koordinaattori Heli Kari kertoo.

– Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Toukokuussa viikolla 21 eli 23.–29.5.2022  järjestetään Palokuntaan Esportsin ensimmäinen kaikille yli 16-vuotiaille palokuntalaisille tai palokuntamielisille suunnattu peliturnaus, jossa pelataan kahden vuoden takaisen turnauksen tavoin CS:GOta. Turnaus järjestetään etäyhteyksin.

Turnausviikon aikataulu tarkentuu myöhemmin. Finaaliin yltävät joukkueet saavat mainetta ja kunniaa, mutta luvassa on myös pieni yllätyspalkinto.

Ilmoittautuminen on jo auki

Toukokuun viimeisellä viikolla järjestettävään Palokuntaan Esports-turnaukseen osallistutaan viiden (5) hengen joukkueella. Jos joukkueesta puuttuu jäseniä, niin ilmoittautua voi myös vajaalukuisella joukkueella, jota pyritään järjestäjän puolesta täydentämään tarvittavalla määrällä pelaajia. Turnaukseen voi ilmoittautua myös yksittäinen pelaaja, jolla ei ole valmista joukkuetta. Kokoamme joukkueita tarpeen mukaan.

Huomioi nämä ennen ilmoittautumista:
- Turnaukseen osallistujan tulee olla vähintään 16-vuotias.
- Osallistujalla tulee olla tietokone sekä kuulokkeet ja mikrofoni keskustelua varten.
- CS:GO-peli tulee olla ladattuna tietokoneelle ja osallistujalla on oltava tunnukset, joilla peliin kirjaudutaan. Peli on ilmainen.
- Osallistujan tulee olla liittynyt Palokuntaan-Discord-serverille.
- Muistetaan myös iloinen mieli!

SPEKin työntekijät, koordinaattori Heli Kari ja järjestöohjaaja Camilla Elgland, sekä Palokuntaan-Discordin ylläpitäjistä koostuva tiimi huolehtivat turnauksen järjestämisestä tukien, mahdollistaen ja ohjaten peliin osallistuvia nuoria ja aikuisia.

Turnauksen tarkempi aikataulu ja yksityiskohdat tarkentuvat ilmoittautumisajan jälkeen, kun osallistuvien joukkueiden määrä on tiedossa. Turnauksen pelit striimataan osoitteessa https://www.twitch.tv/palokuntaan. Näin pelejä pääsevät seuraamaan myös muut kuin turnaukseen osallistuvat pelaajat.

Palokuntaan-Discord on palokuntalaisten kohtaamispaikka

Palokuntaan Esports-turnaukseen osallistujien tulee liittyä SPEKin palokuntapalveluiden Palokuntaan-Discord-serverille, joka avattiin loppusyksystä 2021. Discordin Palokuntaan-serveri on vuorovaikutteinen keskustelualusta, jossa voi tavata muita palokuntalaisia eri puolilta Suomea.

– Kaikkien palokuntatoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa liittyä Discordin Palokuntaan-serverille. Siellä käydään aktiivisesti keskustelua esimerkiksi palokuntatoiminnasta, leireistä ja viikkoharjoituksista, mutta myös kaikesta muusta, kuten peleistä ja pelaamisesta, SPEKin palokuntapalveluiden järjestöohjaaja Camilla Elgland huomauttaa.

Discordissa kartoitetaan myös palokuntalaisten ajatuksia esimerkiksi yhteisistä peliturnauksista. Heli ja Camilla kertovat, että ajatuksena on, että Palokuntaan Esports-toimintaa voitaisiin jatkossa laajentaa ja pelivalikoimaa kasvattaa, jotta alle 16-vuotiaat palokuntalaisetkin pääsevät tulevaisuudessa pelaamaan Palokuntaan Esports-turnauksissa.

Lisätietoja:
Camilla Elgland, järjestöohjaaja
040 773 3281
camilla.elgland@spek.fi
Discord: Ceemilla#3032

Heli Kari, koordinaattori
040 733 5448
heli.kari@spek.fi
Discord: Heli#3145

Uusimmat